Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom opprinnelig og urfolk

Mesteparten av tiden, vi hører til folk som ikke har omfavnet urbanisering og alle andre aspekter ved det moderne samfunnet som opprinnelig, innfødt, urfolk, fjerde verdens kulturer eller første menneskene. Disse vilkårene er bare en og det samme for de fleste. Men som språk og politiske kvalifikasjoner fremgang, disse tilsynelatende synonyme ord utvikle sine egne meninger og kriterier. med andre ord, opprinnelig og urfolk plutselig varierer i konnotasjon.
ser det opp i ordboken, ordet urfolk gjelder at ' opprinnelse og levende eller forekommer naturlig i et område eller miljø ". Hva gjør det tydelig er som faktisk anses positivt og politisk korrekt å beskrive innfødte. FN selv og dets datterselskaper organisasjoner sette preferanse over løpetiden blant mange andre synonymer som det har beholdt en klar liste over kriterier som tømmer ut noen intensjoner for diskriminering eller undertrykkelse. I biogeografi og økologi, " en art defineres urfolk hvis dens tilstedeværelse i denne regionen er et resultat av bare naturlige prosesser, uten menneskelig inngripen. " i hovedsak det spiller ' t begrense sin mening å definere et fellesskap av mennesker. Det kan også gjelde andre organismer som planter, dyr og selv bakkenett formasjonen i en bestemt region. Med hensyn til samfunn av mennesker, ikke bare er de endemisk til sine opprinnelige områder, men de hevder også kulturelt slektskap, historisk kontinuitet, og noen ganger, formynderskap til sine landområder. Selv før urbanisering og industrialisering som er ganske assosiert med vestlig innflytelse, har disse samfunnene etablert og utviklet et samfunn med en bærekraftig livsstil, en herskende klasse, en økonomi, etc. Teknisk sett de moderne kriterier for ' urfolks inkludere grupper:
1) Før eller dens påfølgende kolonisering fant sted eller anneksjon,
2) sammen med andre kulturelle grupper under dannelsen og /eller styre av en koloni eller stat,
3) selvstendig eller i stor grad isolert fra påvirkning av den påståtte styring av en nasjonalstat, 4) har opprettholdt iallfall delvis sine distinkte kulturelle, sosiale og språklige egenskaper, og forble differensiert fra omkringliggende populasjoner og dominerende kultur av nasjonalstaten, 5) folk som selv identifisert som urbefolkning eller anerkjent som sådan av eksterne grupper. Eksempler på urfolkssamfunn er Huli av Papua Ny-Guinea, Chamorros av Guam, samene i Norge, Kayapo av Brasil, og Aeta av Filippinene.
På den annen side, begrepet opprinnelig i ordboken aksjer en nesten lik definisjon med ordet urfolk. det defineres som " har eksistert i en region fra begynnelsen " og " å forholde seg til urfolk i Australia. ' enkelt sagt kan den brukes som adjektiv generelt peke ut til innfødte eller en skikkelig substantiv, særlig en underklasse å identifisere de australsk- baserte urbefolkningssamfunn. På politisk nivå skjønt, har begrepet innfødte eller aborigine fått en negativ, nedsettende implikasjon grunn av begrepet historiske vedlegg med kolonialisme. Dag, sammenfatter den brede, aksepterte betydningen av begrepet Aborigine urbefolkningen i Australia, men satt i en grand klassifisering, disse samfunnene er fortsatt svært mye forskjellig fra hverandre når det gjelder lokalt språk og kultur er noen av omnifarious aboriginsk australierne den Nunga, Tiwi, Koori, Murri og Yamatji.
Oppsummering
1) Brukt som adjektiv, vilkårene opprinnelig og urfolk dele nesten lik definisjon er at angår folk med opprinnelse og forekommer i et bestemt område.
2) Selv om de to er synonymt, er innfødt foretrukket å Aboriginal som tidligere har etablert akseptable klare kriterier og anses politisk korrekt, mens sistnevnte anses støtende for sin vedlagte mening med kolonisering.
3) Indigenous er ekspansiv klassifisering av samfunn som påberoper seg en historisk kontinuitet og kulturell tilhørighet med samfunn native til sine opprinnelige områder. Aboriginal mennesker, derimot, er en underklasse omringe de ulike urfolk fellesskap basert på Autralia.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------