Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom ABSCESS og KOK

La oss begynne med det bredere begrepet, abscess. klinisk sett er det en samling av puss som har akkumulert i et hulrom dannet av vev der pus ligger på grunnlag av en smittsom prosess, vanligvis forårsaket av bakterier eller parasitter, eller andre utenlandske materialer som fliser kulesår eller injisering nåler. 'En abscess er et resultat av kroppens forsøk på å hindre spredning av smittsomme materialer til andre deler. Være et forsvar reaksjon, en abscess "Wall forsegler infisert vev fra de tilstøtende friske celler til å holde pus fra å infisere tilstøtende vev. Ulempen slik innkapsling ville være at det hindrer immunceller fra takle bakterier i pus, og dermed øke betennelse tendenser Gitt at de sjelden helbrede seg selv Videre er abscesser også preget av rødhet,. varme, hevelse, smerte og tap av funksjon. De kan forekomme i noen form for solid vev som i lungene, tannkjøtt, mandlene, nyrer, fordøyelsessystemet hulrom, hjerne og hud hyppigst. Noen typer kan være dødelig. Det anbefales sterkt å søke legehjelp innsettende en abscess forekomst. Behandling ikke generelt krever antibiotika med en gang. Snarere er abscesser adressert gjennom kirurgisk drenering, debridement og utskrapning. antibiotika ville spille en rolle i helbredelse på byllen såret etter primær lukking.
som nevnt, er huden abscess, også kjent som koke, den vanligste typen. Koker variere fra milde furuncles til de kompliserte carbuncles. De kan også være i form av cystisk akne forårsaket av tilstopping av talgkjertlene eller pilonidal cyster som oppstår langs rumpesprekken. En annen vanlig form for koke er øyet stye som utvikler seg fra infiserte hårsekker i øyet vippene. de kan være forårsaket av eksterne faktorer som splinter eller bakteriell oppføring via kutt eller penetrasjon til indre vev. Byller er preget av humpete rød, pus- fylt klumper rundt en hårsekken som er øm, varm og svært smertefull, fra ert størrelse til golf ball -størrelse med en gul eller hvit punkt i midten av klump som blir synlig når den koke er klar til å drenere eller utflod pus. Legg til at følgende symptomer: nodule øker i størrelse avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen og til slutt utvikler pus og kok danner en pustule fra der pus innenfor det lekker ut Omfanget av en byll smitte varierer avhengig. dybden av penetrasjonen. med nedsunkne infeksjoner, tar koke lengre tid å bli helbredet. Dessuten kan de bli behandlet med enten hjemme rettsmidler eller medisinske tiltak. Hjem rettsmidler inkludere varme søknad og aktuell grøtomslag laget av naturlige ingredienser som melk og fløte, kål blader, og gurkemeie lim blant andre. Disse naturlige rettsmidler hjelp i å trekke flere hvite blodlegemer til det infiserte området. Medisinsk behandling, på et annet notat, innebærer en mindre operasjon kalt blodprøvetakeren. Den lancing eller koke drenering er normalt gjort etter den koke har utviklet en hode. i kok utgangspunktet er lammet, og deretter et mindre snitt forenkler utvinning og drenering av pus Etter lancing, er antibiotika foreskrevet for å kontrollere bakteriene sprer seg eller regelmessig
. Sammendrag
1 ) Abscesser kan oppstå i ulike deler av kroppen. Abscesser i huden er kjent som koker.
2) Koker er pus-fylt klumper rundt en hårsekken som følge av infeksjon. De er et resultat av kroppens forsvarsmekanisme for å forebygge smitte fra sprer seg.
3) Byller og andre typer svulster må gis øyeblikkelig legehjelp. Behandlingen varierer fra Lancing eller drenering av puss til bruk av antibiotika.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------