Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom visum og oppholdstillatelse

Visa og tillatelse er to begreper som du ofte hører i riket av innvandring. Disse to tingene kan ha betydninger som noe variere avhengig av jurisdiksjon eller territorium. Et visum og oppholdstillatelse for U. S. kan ha noe lite misforhold med hensyn til sine spesifikke vilkår sammenlignet mot de visa og tillatelser utstedt i New Zealand, Australia, U. K. og enda Canada. Men i utgangspunktet, visum og tillatelser generelt har samme betydning og roller å spille.
Et visum kan være så enkelt som en etikett eller stempel plassert i ens pass for å signalisere sin berettigelse til å angi grenser et bestemt land. Alternativt kan det også være et eget dokument ( mindre vanlig ). Utlendingsmyndighetene offiserene er vanligvis de som oppgave å kontrollere at du har en. Ha visum på hånden viser at du har bestått alle kravene som trengs i går til det landet du skal (for arbeid formål, studiegrupper og vanlig reiser).
Et visum kan klassifiseres som en innvandrer visum og den andre kalles en ikke-immigrant visum. åpenbart kan immigrant visum fås i kraft av statsborgerskap eller om noen gang du har en lovlig ektefelle bosatt i det landet. Ikke-immigrant visum er primært utgitt for midlertidige turister og de som reiser for å studere. Når du kommer faktisk ankomst til landet du kommer til å ha en annen stempel i passet ditt. Dette kan være et arbeid tillate, oppholdstillatelse eller en midlertidig oppholdstillatelse som er mest sannsynlig utstedt til midlertidige reiser turister eller besøkende. i de fleste tilfeller er disse tillatelsene har svært begrensede utløpsdatoer og de fleste av dem umiddelbart utløper når du forlater landet der du anskaffet slik. Alle tillatelser er byråer på UDIs påtegninger som for det meste utløper før visumet utløper.
Du må virkelig være oppmerksomme for å fornye eller sikre tillatelse før utløpet av visumet ditt eller få deg ut av landet før visumet utløp. Ikke gjør slikt vil gi deg sanksjoner som kan selv svartelistefiler du kommer inn i landet igjen. Take note, om noen gang du har både visum og oppholdstillatelse så du er derfor beskyttet av internasjonale og lokale lover fordi du lovlig kan bo i dette landet, avhengig av de vilkår som fremgår av visum og tillatelse selvsagt.
Dermed
en. Et visum er noe som forteller om din innvandring status til en viss nasjon ( når du er utenfor mottakerlandet ).
2. Tillatelse er noe som forteller om din innvandring status mens du er fysisk i fremmed land. det vil tillate en utlending å leve eller forbli i landet for formålet angitt i tillatelsen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------