Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom sosialisme og demokratisk sosialisme

Sosialisme betyr likestilling i samfunnet og demokratisk sosialisme betyr likestilling i en demokratisk stat. Det er ikke mye forskjell mellom de to begrepene som sosialismen er noen hvordan knyttet til demokrati.
Sosialisme kan defineres som et system for kollektiv eierskap og forvaltning av midler til produksjon og distribusjon av varer. sosialismen også ser at i et kapitalistisk stat, er rikdom og makt konsentrert blant en liten del av samfunnet. Sosialismen kan også oppgis å være et samfunn hvor alle mennesker arbeider som likeverdige i samarbeid til felles beste for alle.
Demokratiske sosialismen gir mer vekt toa demokratisk karakter. Selv har nesten de samme prinsipper som at av socialsim mener demokratisk sosialisme i ett sosialismen gjennom valgurnen. den sier at enhver endring i regjeringen og samfunnet bør være gjennom rettferdige valg.
sosialisme var et begrep som oppstod i slutten av det 18. tallet og begynnelsen av det 19. århundre som følge av de økonomiske og sosiale endringer knyttet til den industrielle revolusjonen. Det var Henri de Saint Simon som innførte begrepet socialisme. Noel Babeuf, Charles Fourier, Robert Owen, Karl Marx og Engels er noen av de store tenkerne i denne teorien som trodde på bruk av moderne teknologi for å effektivisere den økonomiske aktiviteten gjennom avskaffelse av kapitalismen. de var også kritikerne av privat eierskap.
demokratiske sosialismen ble fremtredende i slutten av det 19. århundre. det var etter første verdenskrig en at demokratiske sosialismen hadde sitt fotfeste i Europa. i USA også, ble demokratiske sosialismen en stor bevegelse etter sosialistiske Eugene V Debs. Demokratisk sosialisme har nå spredt seg til Latin -Amerika, Asia og mange andre regioner. Oppsummering
en. Sosialisme kan defineres som et system for kollektiv eierskap og forvaltning av midler til produksjon og distribusjon av varer. demokratiske sosialismen gir mer vekt på en demokratisk karakter
2 sosialisme kan også oppgis å være et samfunn hvor alle mennesker arbeider som likeverdige samarbeid for det felles beste for alle.
tre. Selv har nesten de samme prinsipper som den om socialsim mener demokratisk sosialisme i ett sosialismen gjennom valgurnen. Den sier at enhver endring i regjeringen og samfunnet bør være gjennom rettferdige valg.
4. Sosialisme var et begrep som oppstod i slutten av det 18. århundre og begynnelsen av det 19. århundre som følge av den økonomiske og sosiale endringer knyttet til den industrielle revolusjonen.
5. demokratiske sosialismen ble fremtredende i slutten av det 19. århundre.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------