Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom greske guder og romerske guder

Ancient mytologier har ofte blitt forvekslet. Mest spesielt mellom greske og romerske guder, mange fortsatt bli forvirret hvis en bestemt gud tilhører enten gresk eller romersk mytologi. Likevel er det er massevis av parallelisms mellom to og forskjellen er mest sannsynlig på grunn av ulikheter mellom de greske og romerske kulturer.
den greske kulturen kom først, om en årtusen før romerne. sannheten er romerne nettopp vedtatt ideen om å ha guder og gudinner fra grekerne. Dette var da de klarte å fange den hellenistiske regimet. Men for å gi dem en følelse av unikhet og individualitet, de litt forandret navnene på de greske gudene unntatt gud av musikk og poesi " Apollo, hvis navn er praktisk talt samme for begge kulturer. det er en klar forskjell i en guddom ' God of War. Basert på grekerne, er denne guden heter Ares men i romersk myte han heter Mars. Ares ble kalt som et rent krigsguden av grekerne mens romerne også erkjenner Mars som en gud for fruktbarhet og jordbruk. Med dette blir Mars tenkt å være en slags gud som de fleste romerne respektert. På den annen side, grekerne vurdere Ares som en meget sterk og skremmende Gud på grunn av hans rent God of War helling.
de guder og gudinner for de greske mytene er: Zevs, Poseidon, Hestia, Hermes, Hera, Haphaestus, Hades, Dionysos, Demeter, Athena, Artemis, Ares, Apollo og Afrodite for deres romerske motstykker, de er navngitt. som ( i tilsvarende rekkefølge) Jupiter, Neptun, Vesta, Mercury, Juno, Vulcan, Pluto, Liber, Ceres, Minerva, Diana, Mars, Apollo og Venus.
Selvfølgelig er det klart at romerne har en spesiell tiltrekning til navngiving sine guder med stjernene eller planeter. Det er også klart at Venus og Afrodite er de samme gudinnene av kjærlighet mens Minerva og Athena er gudinnene av visdom. Juno og Hera er gudenes dronninger mens Jupiter og Zevs er den ultimate herskerne av gudene i sine tilsvarende mytologier. Det samme gjelder med de samme parallelisms mellom de andre guddommer.
Samlet gjennomført disse gudene symbolisms til menneskelige egenskaper. Forskjellen i hver kulturs mytologi er praktisk talt på hvordan folk tolker dem og hvordan de ser for sine liv i sammendraget :
1. Det er en forskjell mellom de to mytologiene "Gud av krig der Ares (. gresk ) er bare betraktes som en krigsgud, mens Mars ( romersk motstykke ) oppfattes også som gud for fruktbarhet og jordbruk annet enn å være en gud for krig.
to. Mange av den romerske guddommer ble oppkalt etter stjernene eller planetene i motsetning til de greske gudene.
tre. I historisk litteratur, kom de greske gudene til eksistens første enn de romerske gudene.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------