Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom zabiha og halal

Zabiha er regnet som den mest passende og riktig måte å slakte dyr for konsum i henhold til bestemmelser i Koranen. Zabiha er veien som definerer hvordan dyrene skal slaktes på en human måte.
Halal anses lovlig og lovlig i henhold til de islamske tro, og antas å være stort sett en human metode for dyr slaktes. muslimene sterkt følger læren til Koranen, og som per Koranen, alle levende vesener bør gis respekt og vennlighet, og dermed, mens slakting, er det sikret at dyret ikke gjennomgår grav smerte og lidelse. Halal er en snill og barmhjertig måte slakte dyr. Per Shariah, bør muslimer bare konsumere Halal kjøtt, og hver slakting fabrikken må oppfylle de vilkår som følger av Halal sertifiseringsdokument. I Zabiha, flere dyr som kamelen, gresshopper og ulike sjødyr anses dårlig, og er forbudt ved islamsk lov. på denne måten blir dyrene slaktet med en rask og dypt kutt med en skarp kniv som skjærer vena jugularis av byttedyr. det er den mest lovlig måte for forbruk av kjøtt, og er basert på ulike bud islamske forhold. Forholdene som beskrives i Zabiha følges strengt av muslimer.
Ifølge Halal forskrifter, er slakting ment å gjøres på en slik måte at det forårsaker minst smerte og lidelse for dyret. Den personen som slakter dyret må være en moden og forstandig muslim, og forstå alle reglene og prinsippene i Halal måten slakting.
islam forbyr forbruket av kjøtt av dyr som blir drept mens andre navn er resitert annet enn Allahs navn. Ved å resitere Allahs navn under slakting søker de Guds tillatelse til å drepe dyret for å opprettholde livet.
Slakting skal godkjennes av flere religiøse myndigheter. En annen betingelse er at når slaktingen er gjort dyret skal vende Qibla, som er den retningen hvor Mekka ligger
Oppsummering :
Zabiha begrenser slakting av flere dyr, som kamelen, gresshopper og noen sjødyr, som de er anses ulovlig. Halal betyr noe som er lovlig og tillatt i henhold til lovene i islam. Så Zabiha kan betraktes som en form for Halal som sikrer at meget dyr er slaktet på en human måte, og i samsvar med de islamske tro.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------