Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom shia-og sunni namaz

Sunni og Shia Namaz eller salat skiller seg fra hverandre på grunnlag av handlinger og ord som er involvert. Sunnimuslimer følger ulike tolkninger av ulike lovskolene mens sjiamuslimer følger ulike juridiske tradisjoner. sunnimuslimer følge Hanbli, Hanfi, Malikii og Shafi skoler med tanke mens sjiamuslimer følge Jaafri Madhhab
sjiamuslimer be tre ganger om dagen som de kommer to salats som maghrib og Isha salat sammen mens sunni-muslimer. be fem ganger om dagen. De to salats kombinert med Shia Mulsims kalles Maghrebain. Sjiamuslimer bruke en planke av tre eller en hard tablett laget av leire fra Karbala for å hvile hodet under utmattelse mens sunni- muslimer røre hodet rett i gulvet.
de andre forskjellene mellom shia-og sunni- salat inkluderer plasseringen av hendene kaster sunnimuslimer armene mens sjiamuslimer ikke finner det gyldig å bretter armene under salat det er også forskjeller i. den Athan eller bønn ring som sunnimuslimer add ' AL-SALATU KHAYRUN MINA NAWM "i Fajar Athan mens sjiamuslimer add ' HAYYA ALA KHAYR AL -' Amal. «Det er et must eller wajib for Shia å si ' Khayr al amaal ' mens sunni- muslimer anser det ikke et must siden det ble stoppet på rekkefølgen av kalifen Omar. Shia- og sunni- muslimer både når det gjelder Athan som Sunah, nær wajib eller det er et must.
' Nawm ' er et must for sunni Athan men sjiamuslimer ikke si det fordi det ikke var sagt ved profeten Muhammed og Omar. kalifen introduserte det i løpet av hans tid. Noen av de andre forskjellene mellom shia-og sunni namaz er bruk av ordet Amen. Amen er et hebraisk ord og Shia lærde betrakter ikke det wajib mens sunni- muslimer si amen etter Surah Fatiha under namaz. Amen er en obligatorisk ord å si etter Surah Fatiha for sunnimuslimer. Sjiamuslimer lese hele surah eller vers fra Koranen etter surah Fatiha mens sunni- muslimer er ikke bundet til å lese hele surah. de kan lese bare noen få vers eller bare ett vers fra hvor som helst i Koranen etter surah Fatiha.
det er også mange andre mindre forskjeller mellom shia-og sunni namaz som nevnt ovenfor. Sunnimuslimer peke sine fingre eller rotere disse i sirkler under namaz mens sjiamuslimer ikke og da Shia sitte komfortabelt på de brettede føttene mens sunni sitte på vridd foten og så videre Summary :
En. sjiamuslimer be tre ganger om dagen og kombinere maghrib og Isha salat mens sunni-muslimer be fem ganger om dagen.
to. sunnimuslimer folde armene mens shia- muslimer ikke folde armene under namaz.
tre. sjiamuslimer add ' Khayr al amaal ' mens sunni- muslimer add ' Nawm. '
4. sunnimuslimer røre hodet i bakken, mens sjiamuslimer bruke en trekloss eller tablett av leire til å hvile hodet under utmattelse.
fem. sjiamuslim lærde forby bruk av ordet amen under namaz, mens sunni- muslimer den anser som et must.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------