Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom sekretær og resepsjonist

En sekretær og en resepsjonist er ofte funnet jobber i samme selskap kontoret eller bedriftsmiljø. Mange tror at en sekretær og resepsjonist er det samme siden de begge er administrative stillinger ofte karakterisert som en skrivebordsjobb involvert i geistlige plikter. Men det er mange forskjeller mellom de to stillingstitler.
oppgaver som sekretær og resepsjonist har felles ofte omfatte geistlige oppgaver å skrive, besvare telefoner og arkivering. En sekretær gjør mer enn det. En sekretær fungerer som en personlig assistent eller en assistent til en avdelingsleder eller en høy stilling på kontoret. Jobben innebærer organisering og planlegging dagbøker, reiseruter, møter, tidsplaner, og avtaler av en bestemt tjenestemann. sekretæren arbeider direkte under en bestemt overlegne eller kontorpersonale. Sekretærer har også en kjent kunnskap om kontoret rutine og umiddelbare behovene til sine respektive overordnede. de ofte utføre flere oppgaver og ansvar for kontoret eller deres sjefer.
Siden sekretær arbeider i nær kontakt med en overlegen, kan en sekretær også bli bedt om å gjøre spesielle eller personlige oppgaver fra sine overordnede. Dessuten kan de danne en lojalitet til sine sjefer, og deres sjefer kan betro i dem med ikke-faglige spørsmål. for å hjelpe sine sjefer mer effektivt og å være mer tilgjengelig, sekretærer har ofte sine pulter i umiddelbar nærhet til sin sjef pult eller kontor. En sekretær er ofte nødvendig å være en videregående skole eller høyskole utdannet. De er ofte trent i spesialiserte kurs for å takle sine oppgaver og ansvar.
En annen person som jobber ved et skrivebord er resepsjonisten. Resepsjonisten er vanligvis den første personen en besøkende eller en klient møter. Resepsjonisten skrivebord er ofte plassert på venterommet, hovedlobbyen eller inngangen av selskapets bygning eller plass. jobben krever hilsen og innbydende mennesker eller å instruere dem til sine destinasjoner i bygningen. resepsjonisten fungerer også som en infokiosk der folk kan spørre om selskapet eller personer som arbeide i bygningen.
I motsetning til sekretær, arbeider resepsjonisten for hele bygningen eller på kontoret og ikke til en bestemt overordnet. Deres oppgaver er ofte generelle og lite ansvar. Avhengig av jobben kravet, er de også ansvarlig for området eller plass at de okkuperer. Siden resepsjonisten ligger i et mer offentlig område enn et kontor, er de stort sett i kontakt med utenforstående, og er ofte nødvendig å ha en behagelig personlighet. Resepsjonister er ofte videregående skole eller universitetsutdannet avhengig kvalifisering trengs av selskapet. Oppsummering :
1 Sekretærer og resepsjonister har mange likhetstrekk som gjør geistlige jobber, bor og arbeider på et skrivebord, skrive, eller svare telefoner Men tilleggsoppgaver mellom sekretærer og resepsjonister gjør de to jobben titler forskjellig fra hverandre.
2. En sekretær har flere flere og kompliserte oppgaver i forhold til resepsjonisten.
tre. sekretæren er opplært til å aide sin sjefer i embetsperiodene aktiviteter som møter, avtaler og tidsplaner.
4. De jobber også for et bestemt kontor eller sjefen og er kjent med kontor rutine og miljø. Plikter
sekretærer er større og mer tallrike avhengig av deres overlegne eller sjefen.
5. Resepsjonister, derimot, kan ha mindre ansvar som hilste og innbydende, svare henvendelser, eller henviser besøkende eller klienter til et bestemt kontor
6 sekretærer blir tildelt en. bestemt kontor eller sjefen. de ofte er i umiddelbar nærhet med sin sjef for å ivareta deres behov. Også noen sekretærer er lojale og gjøre noen personlige ting for sjefen sin og har et godt forhold utenfor kontoret med sjefen sin. Resepsjonisten, i mellomtiden, sitter i lobbyen av kontoret og har ingen nærmeste overordnede. Resepsjonister er oftest i kontakt med fremmede og besøkende
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------