Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom Afrodite og venus

Afrodite er gudinnen for kjærlighet, skjønnhet og romantikk i gresk mytologi. Hennes opprinnelse går tilbake til den tiden da Cronus kuttet kjønnsorganene hans far, Uranus, himmelens Gud. Gresk mytologi sier at den ekle Uranus fengslede barna sine som de født slik at ingen sønnen hans kan utfordre hans styre. Denne sterkt trist hans kone Gaia ( moder jord ) at hun og hennes sønn, Cronus, planla et bakholdsangrep for sistnevnte å overta sin fars trone. Cronus kastrerte sin far og kastet Uranus ' kjønnsorganer i sjøen som startet skummende. Så, ut gikk en fullvoksen Aphrodite fra Uranus ' blod og sæd. Derfor betyr Aphodite fra havet skum ( aphros ).
Sjøen deretter bar henne til enten Kypros eller Cythera som er hvorfor Aphrodite omtales som Kypris ( Lady of Kypros ) og Cytherea ( Lady of Cythera ). gudinnen Afrodite er også avbildet på hennes andre rolle som gudinnen for seksuell og hyggelig kjærlighet til hennes mange saker. hun fødte barn fra seks forskjellige liasons, ikke en som var med sin mann, Hefaistos. Likevel var gudinnen Afrodite kjent for viljen hennes til å hjelpe både guder og mennesker for å finne den elsker de søkte. Kvinner ba til Afrodite å gi dem den seksuelle makt til å fange en mann for alltid.
Afrodite ble elsket av guder og mennesker likt. Hun hadde denne unike muligheten til å kontrollere menns innerste følelser som kjærlighet eller lidenskap motsetning makter noen av andre greske guder. Blant hennes dødelige elskere, den viktigste dødelige var den trojanske gjeter heter Anchises, som far til hennes sønn, Aeneas. Hennes mest berømte elskeren var kjekk Adonis. Afrodites svek ekskjæreste og God of War Ares så sjalu på Adonis, at han vendte seg til en gigantisk villsvin som drepte Adonis.
Aphrodite var også ansvarlig for den trojanske krigen som legenden går, tre gudinner-. ble Hera, Athene og Afrodite, krangler om hvem som var den peneste de plukket en dødelig mann, Paris, for å være dommer. hver gudinne tilbød ham en bestikkelse for å velge henne som den vakreste. Hera tilbud om innenlandske lykke og Athena tilbud om visdom ble slått ned i favør av Afrodites tilbud om kjærlighet av det vakreste og ønskelig kvinne på jorden, Helen av Troy, som allerede var gift med Menaleous, en berømt og vellykkede kriger. Aphrodite forårsaket Helen å forelske seg i Paris umiddelbart. De rømte, og Menaleous 'hær fulgte, starter den trojanske krigen.
Afrodites festival kalles afrodisiakum, som ble feiret i ulike sentra i Hellas og spesielt i Athen og Korint. hennes prestinner ikke var prostituerte, men kvinner som representerte gudinnen. Seksuell omgang med dem ble regnet bare en av metodene for tilbedelse. Når romerske kulturen spredt, de innfødte gudene av romerne blandet med lokal kultur og religion hvor de erobret. Venus, en mindre romersk gudinne forbundet med hager ble identifisert med Afrodite.
Venus er faktisk bare den romerske navnet for den greske Afrodite. I romersk mytologi, er det selvsagt klart at romerne har en spesiell affinitet til navngiving sine guder med stjernene eller planeter. det er også klart at Venus og Afrodite er de samme gudinner for kjærlighet. romerne gav romerske navnene til alle de greske guder og gudinner, og fortalte det samme myter og historier om dem.
tidlig Latin gudinne av vegetasjon, en skytshelgen for vingårder og hager ble derfor bevisst assosiert med den greske gudinnen Afrodite. Under gresk innflytelse, ble Venus likestilles med Afrodite og antatt mange av hennes sider. Navnet Venus ble deretter byttes med Afrodite. De fleste av fortellingene om disse to gudinner er identiske. Begge er kjent for sin sjalusi, sitt skjønnhet og for sine saker med både guder og mennesker. Venus tok på det aspektet av en nådig modergudinnen full av ren kjærlighet. Hun antok det guddommelige ansvaret for innenlands lykksalighet og forplantning, og innenlandske lykke snarere enn Afrodites uhemmet, promiskuøse side.
romerske gudinnen Venus er datter av guden Jupiter og gudinnen, Dione. Mannen er den greske guden for ild, Vulcan. Hun er mor til to barn, ett med sin mann og en med en dødelig elsker, Anchises. hennes dødelige sønn Aenaes, flyktet Troy og grunnla nasjonen Italia. det er gjennom denne at han ble den mytiske stamfar til det romerske folk. i sving, Venus ble behandlet med spesiell ære å være den guddommelige stamfar av den romerske imperium.
Venus ' betydning og hennes kult, gjennom påvirkning av flere romerske politiske ledere som Sulla, Julius Cæsar og Augustus. Diktatoren Sulla gjorde henne til sin skytshelgen. Selv om Venus er ofte forbundet med kjærlighet og fruktbarhet, er hun også kjent som gudinnen av prostituerte og beskytter mot nestleder. Julius Cæsar seg tilba henne som mor Venus og hadde et tempel reist i 46 f. Kr. under navnet hennes. Han mente at de romerske folk var etterkommere av denne gudinnen, og introduserte dyrkingen av Venus Genetrix, gudinnen for morskap og ekteskap. Hun ble også dyrket under mange andre skjellsord. keiseren Augustus heter Venus som stamfar av deres ( Julian ) familie.
Oppsummering :
1. Det er en forskjell mellom de to mytologiene 'Choice kjærlighetsgudinnen hvor Aphrodite ( gresk ) er bare betraktes som en gudinne for kjærlighet, skjønnhet og seksualitet, mens Venus ( romersk motstykke ) oppfattes også som gudinne av vegetasjon, fruktbarhet og en skytshelgen for prostituerte annet enn å være en gudinne for kjærlighet, skjønnhet og seksualitet.
to. i historisk litteratur, kom de greske guder og gudinner inn eksistens første enn de romerske guder og gudinne.
tre. Venus er identisk med de greske representasjoner av Aphrodite som en vakker, forførende kvinne.
. 4. litteraturer på Venus ble lånt fra den litterære gresk mytologi av henne tilsvarende motstykke, Afrodite.
fem. Forskjellen mellom greske og romerske kulturs mytologi ligger på hvordan folk tolker dem og hvordan de ser for sine liv.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------