Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom hellenistiske og klassisk kunst

Når man snakker om hellenistiske og klassisk kunst, er både kunst kjent for visning menneskelige anatomi.
I hellenistisk kunst, kan man se at de kunstartene gikk utover forstå menneskets anatomi og så på hvordan kroppen flyttet og hvordan det så ut da i aksjon. den hellenistiske kunsten sett på hvordan musklene bulte eller overkropp vridd når i aksjon. Men i klassisk kunst, kan man ikke se de følelser eller handlinger kroppen, det er bare anatomien
den hellenistiske kunstform er sett til å bli skildrer flere følelser. skildrer dramatiske funksjoner som er fylt med glede, sinne, angst, og humor. De klassiske skulpturene kommer ikke med disse følelsene, men var idealisert eller statisk. Den klassiske kunstform oppsto i forkant av den hellenistiske perioden. Den hellenistiske periode startet i 323 f. Kr. med dødsfallet til Alexander den Store og endte med slaget av Actio i 31 f. Kr.
den hellenistiske kunsten hadde lånt mange konsepter fra de klassiske kunstarter. den hellenistiske kunstform hadde en dramatisk forvandling fra den klassiske kunsten. den hellenistiske kunst skjema hadde lånt mange begreper fra den klassiske kunstformer, som skildrer linjer, skygger, følelser og viser den dramatiske positurer og lyset som brukes.
I klassiske kunstformer, kan man se mer av regler og konvensjoner. På den annen side kan mye frihet sees i de hellenistiske kunstarter. I hellenistiske former, kunstnerne hadde frihet med sin fag. i klassiske kunstformer, kan man kommet over mer religiøse og naturalistiske temaer. Tvert imot kom de hellenistiske kunstformer ut med flere dramatiske uttrykk for det åndelige samt opptatthet. Det var flere kvinnelige nakne statuene i hellenistisk kunst
Oppsummering :
en. I hellenistisk kunst, kan man se at de kunstartene gikk utover forstå menneskets anatomi og sett på hvordan kroppen flyttet og hvordan det så ut da i aksjon. I klassisk kunst, kan man ikke se disse aspektene.
2 den hellenistiske kunstform er sett til å bli skildrer flere følelser ; skildrer dramatiske funksjoner som er fylt med glede, sinne, angst, og humor de klassiske skulpturene kommer ikke med disse følelsene, men ble beundret. eller statisk.
tre. i klassiske kunstformer, kan man se mer av regler og konvensjoner. På den annen side kan mye frihet sees i de hellenistiske kunstarter.
4. I klassiske kunstformer, kan man komme over mer religiøse og naturalistiske temaer. Tvert imot, de hellenistiske kunstformer kom ut med flere dramatiske uttrykk for det åndelige samt opptatthet.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------