Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom egyptisk kunst og gresk kunst

Egyptiske og greske sivilisasjoner en lang og ærerik historie og har bidratt i ulike felt som kunst og arkitektur. Selv om det er flere likheter mellom gresk og egyptisk kunst, de har mange konkrete forskjeller mellom dem.
Når man snakker om gresk og egyptisk kunst, er det skulpturen og arkitekturen som kommer til alles sinn.
egyptisk kunst var mer orientert mot religion. Tvert, var gresk kunst mye mer orientert mot filosofien. I motsetning til egyptisk kunst, undersøkte gresk kunst verden slik den var og utforsket ulike oppfatninger av livet.
La oss se på forskjellene mellom den greske og den egyptiske skulpturer og arkitektur som gir et klart bilde av forskjellene mellom de to kunstartene. de egyptiske statuene fulgt svært strenge lover. tallene var veldig stor med store hoder og plumpe ansikter uten uttrykk. Det var ingen spor av følelser i ansiktene. Vektleggingen av egyptisk kunst var mer på symmetri.
De greske statuene hadde noen realitet i dem. De var helt naturlig i motsetning til de egyptiske statuene. De greske statuene utforsket menneskets anatomi som de ulike organene, uttrykk og muskler. Følelser og uttrykk ble skrevet på forsiden av de greske statuene. de greske statuer ble ikke basert på noen symmetri.
Mens nakenhet ble brukt bare i statuer av barn og tjenere i egyptisk kunst, mannlig nakenhet og kvinnelig nakenhet var på moten i gresk kunst. De unge menn er avbildet naken uten klær. De greske skulpturene viser en handling eller bevegelse mens de egyptiske statuene er bare faste seg.
I egyptisk arkitektur, ble mer dekorative steiner brukes. Mindre holdbare marmor og kalkstein brukes i gresk arkitektur. Når vi snakker om keramikk, hadde gresk keramikk malerier på dem at differensiert den fra alle andre
Summary :
en egyptisk kunst var mer orientert mot religion på. tvert imot var den greske kunsten mye mer orientert mot filosofien.
to. motsetning egyptisk kunst, gresk kunst undersøkt verden slik den var og utforsket ulike oppfatninger av livet.
tre. Vektleggingen av egyptiske statuene var mer på symmetri. De greske statuer ble ikke basert på noen symmetri.
4. De egyptiske statuene fulgt veldig strenge lover. tallene var veldig stor med store hoder og plumpe ansikter uten uttrykk. de greske statuene hadde noen realitet i dem. Følelser og uttrykk ble skrevet på ansiktene til de greske statuer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------