Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom barokk kunst og renessanse

Kunst er en av de mest interessante fagene å diskutere under historie timene. Bortsett fra utstillingsvindu kunstnerisk talent og kreativitet, gir det også studentene og entusiaster en sjanse til å få et glimt av hvordan store artister i tidligere klarte å komme opp med mesterverk som forblir uimotsagt til denne dagen
To forskjellige perioder i historien skiller seg ut når vi snakker om kunst og store mestere-. barokk og renessanse den fungerer opprettet i disse tider. var svært lik hverandre, men med distinkte forskjeller ; debatter om hvilken periode produserte bedre kunst fortsatt i dag med supportere fra begge leire presentere overbevisende argumenter. Kanskje den beste måten å håndtere dette på er å nummerere forskjellene mellom de to.
Renessansen for kunst startet på 1400-tallet i Italia, som i dag regnes som kunst hovedstaden i verden, sammen med Paris. Denne perioden ble regnet som en av de viktigste i Europas historie som den markerte overgangen fra middelalderen til tidlig moderne tid barokktiden snart fulgte på 1600-tallet, som en annen forvandling kom da kirken begynte. å skille mellom protestanter og katolikker. Det er ikke rart mange kreasjoner i denne perioden var gjenskapelser av berømte verker i renessansen epoken.
Mange moderne kunstnere og kunst kjennere samt vanlige folk er kjent med mange av de renessansen artister som Michelangelo og Leonardo Da Vinci. barokken mestere er imidlertid ikke så godt kjent for mange mennesker. Dette er en indikasjon på hvordan barokk kunst ble vist under sin tid. Sammenlignet med Renaissance kreasjoner, ble det ansett som fremmed og rart, noe som er omtrent hva det betyr på fransk. Det var en gang en sterk stridigheter blant mange kunstinteresserte at det ikke var arbeid av stor verdi i løpet av barokken. Men dette ble senere avkreftet av erkjennelsen av verk av kunstnere som Bernini og Caravaggio. En årsak til den motvilje barokk kunst var at mange av de malere og skulptører søkt å gjenskape tidligere verk av renessansemestere.
Men den største forskjellen mellom disse to viktige epoker i kunsthistorien er i stilen brukes av kunstnere. renessansen malere og skulptører var blant de første til å bruke perspektiv i sitt arbeid. Dette tillot dem å gi mer realisme til sine kreasjoner. Dette har imidlertid fokus på å legge dybde til sitt arbeid laget malerier og skulpturer synes å mangle følelser og klarte ikke å fange de følelsene som det skulle framstille. This ' stillheten "ble løst ved barokkens kunstnere som sett i sine kjente verk. de fokuserte mer på drama av faget de prøvde å vise frem.
Dette motsatte behandling av et emne vises i statuen av David at Renaissance mann Michelangelo første velformede og gjenskapt av Bernini av barokken bevegelsen. Den første viser en følelsesløs David overskriften i kamp med Goliat, som er det motsatte av Berninis verk, som viste en intens David raring å bekjempe den gigantiske. Dette i kontrast stilen viser den største forskjellen mellom disse to periodene.
Sammendrag :
en renessansekunst begynte tidlig på 1400-tallet, mens barokke kom senere i 1600
2 renessansen artister som Michelangelo og Leonardo da Vinci er mer berømt enn barokk mestere Bernini og Caravaggio.
tre. Renessansekunst arbeider ikke helt skildre menneskelige følelser, mens barokk kunst fokusert mer på å vise dem.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------