Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom orthern og sørlige renessanse

Den nordlige og sørlige renessansen blir ofte sett på som en av de mest interessante og viktigste epoker i europeisk historie. "Golden Age " som mange kaller det, antas å være den tiden der Europa har endelig begynt å gå inn i « Modern Age ». The Southern Renaissance ( i Italia ) begynte under det 14. århundre, mens den nordlige renessansen antas å ha startet løpet av det 16. århundre.
renessansen har økt populariteten av kunstverk og andre studieretninger, inkludert : Arkitektur, litteratur, vitenskap, politikk og religion. Det er ganske mange forskjeller mellom sørlige og nordlige renessansen, og det er også basert på konseptet av humanismen. Ulike kunstnere fra sør og nord har vist disse forskjellene i synspunkter i sine kunstverk og deres begreper i picturing måten en person lever hans eller hennes liv.
den nordlige delen av Europa på den tiden var sterkt knyttet til læren om kristendommen. kirken hadde makten, og humanister avbildet deres samfunn som mer nær Gud eller naturen som mulig. Nord mente at Middle Ages troen langt lenger enn deres Southern motstykke, og det er også grunnen til at de fleste av sine kunstverk er om landskap og livsstil av mennesker. Den sørlige delen av Europa ( Italia for å være mer presis ) har en svært forskjellig syn på hvordan kunst skal ses og verdsatt. sine artister opprettet malerier om greske og romerske mytologier, om guder og gudinner, og de var alltid på leting etter noe nytt og bedre til å skape. The farger som de også utviklet gjort sine malerier synes live, men ikke på en måte hvor maleriet er det eneste som en person kan se. Det er mer som betrakteren kan se objektet og la fantasien hans vandrer fritt.
I motsetning til de nordlige kunstverk som omhandler sterkt med naturalisme der kunst, farger, og detaljer blir alltid sjekket med et kritisk blikk, Southern malerier i dybden av de mystiske og driften av det menneskelige sinn.
utformingen av landet har kanskje også spilt en betydelig rolle på hvordan renessansen fant sted i de nordlige og sørlige deler av Europa. Italia er et sted var handelen var rikelig, og de ble eksponert for ulike kulturer ( asiater og lignende). Disse ga dem muligheten til å utvikle og oppdage nye ting. Sørstatene mener at religion er fremdeles viktig, men det er ikke den eneste prioritet at de bør fokusere på. Politikk og andre vitenskaper var de tingene som folk trodde om i løpet av disse dagene, og som også forandret deres måte å leve på.
nordlendingene, derimot, var ikke altfor eksponert for disse endringene og fortsatt klamret seg til sin tro på Jesus Kristus og kirken, sørlige og nordlige renessansen kan ha mye av forskjellene, men de har én ting felles : de verdsatt kunstverk. Det selv kom en tid da disse kunstnerne møttes og delte sine meninger med hverandre Disse førte til opprettelsen av bedre kunstverk som er verdsatt av verden i dag
Oppsummering :
1. The Southern Renaissance begynte under det 14. århundre, mens den nordlige renessansen ble antatt å ha startet løpet av det 16. århundre.
to. den nordlige delen av Europa er sterkt knyttet til kristendommen og kirken.
tre. den sørlige delen av Europa under renessansen er mer fokusert på forbedring av ulike fagområder, inkludert litteratur, arkitektur, politikk og religion.
4. Artwork fra nord er basert på humanisme og Landskap.
fem. Artwork fra Sør er mer om klassisk gresk og romersk mytologier.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------