Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom fiksjon og sakprosa

Her er noen fakta om disse to typer litterære verk :
' Fiction '
Fiction er enhver fortellende form som omhandler hendelser, steder og mennesker som ikke er saklig. er tegnene imaginære og er bare kreasjoner av forfatteren. det er mange oppdiktede litterære verk som blir brukt i teater, film og musikk.
Fiction kan være:
? ? Realistisk Fiction -noe som er usant, men kan faktisk skje.
? ? Ikke- realistisk Fiction -noe som ikke kan egentlig skje. Det handler om det overnaturlige og ting som er umulig og støttes ikke av historiske fakta.
? ? Semi-fiction-en fiktiv beretning om en sann historie
Det er tre hovedelementer i en fiksjon, nemlig plotting, karakter, og innstillingen Tomten er meget viktig,. Det er hvordan historien blir gjengitt og består av en stimulus og respons. det må ha en scene som er der handlingen skjer, og en oppfølger eller etterspill. som alle historier, må en god gjerning av skjønnlitteratur har en utstilling hvor tegnene blir innført, innstillingen er etablert, og konflikten er initiert. Hint om handlingen og utvikling i historien er gjort gjennom foreshadowing. Den stigende handling som kommer rett før klimaks brukes til å bygge spenning. Deretter er det klimaks som er den mest spennende delen av historien. den fallende action og oppløsning komme neste og vise effekten av klimaks Romaner, noveller, fabler, eventyr, skuespill, dikt, film, tegneserier og videospill utgjør fiksjon.
« Non Fiction '
Nonfiction er en faktabasert fortelling beretning om et emne. Det kan være korrekt eller ikke, eller en sann eller falsk konto på motivet. Den er basert på fakta som er ment å informere, og det er enkelt, direkte og tydelig. Det dreier seg om hendelser som faktisk har. skjedd
hovedtyper :
? ? Essays
? ? Tidsskrifter
? ? Dokumentarer
? ? Historier, almanakker, leksika
? ? Vitenskapelige arbeider, vitenskap bøker, naturhistorie
? ? Biografier, selvbiografier og memoarer, dagbøker
? ? Lærebøker
? ? Brukermanualer, håndbøker
? ? Diagrammer, tegninger, design dokumentasjon
? ? Reise bøker
? ? Fotografier, non-fiction filmer
Summary :
1. Fiction er basert på forfatterens fantasi og er bare hans skapelse, mens non-fiction er basert på faktiske hendelser og mennesker.
To. Fiction er ikke en sann historie mens ikke- fiction er sant.
tre. fiction er ment for å underholde mens sakprosa er ment å informere.
4. faglitterær presenterer fakta på en klar, enkel og direkte måte mens fiksjon ikke.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------