Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom MBA og MA

Etter endt en lavere eller bachelorgrad, kan en student velger å melde deg på gradsstudier. En graduate student vanligvis tar kurs i hans eller hennes spesifikke fagfelt. Det innebærer å produsere original forskning som avhandlinger eller oppgaveskriving og forsvar.
melde i gradsstudier har mange krav. ene er at studenten må ha en bachelorgrad med høye karakterer i sitt fagområde. Han må også passere Graduate School standardisert test, Graduate Management Admission test ( GMAT ), og Graduate Record Examination ( GRE ).
anbefalingsbrev fra undergraduate instruktører, mentorer, og forskning veiledere er også viktig. Studenten må også levere en intensjonsavtale som skal omfatte hans planlagte område for forskning. Graduate school utmerkelser avanserte akademiske grader som Master of Arts ( MA ), Master i Business Administration (MBA ), og Doctor of Philosophy ( PhD).
En MBA og MA både tillate en student for å få en doktorgrad, mens de har flere likhetstrekk, de har også klare forskjeller. En forskjell er innen studier. En MA er en praktisk eksamen i engelsk, historie, geografi, humaniora, filosofi, samfunnsvitenskap, kunst, pleie og teologi. En MBA er en praktisk grad i virksomhet og er åpent for alle som har en bachelorgrad i noen akademisk disiplin. det lærer vitenskapelige tilnærminger til ledelse og introduserer studentene til de ulike områder av virksomheten.
melde i en MBA kurs vil introdusere student til områder som regnskap, finans, markedsføring, ledelse, menneskelige ressurser, forretningsjus, økonomi og andre forretningsforbindelser felt bortsett fra hans spesifikke fagfelt.
En MBA og MA også variere i varighet. Det er to- års kurs i en MBA og MA, men de fleste MBA kurs krever tre års studier. MBA-programmer kan være full tid, akselerert, deltid, eller executive. det er også off- campus programmer som kan gjøres via post, e-post, videoer og internett.
etter fullført en MA program kan utdannet arbeid som pedagog, vil vitenskapelig assistent, eller konsulent i sin fagområde. Nyutdannede av MBA-programmene være skikkelig utstyrt med tilstrekkelig kunnskap i virksomheten disipliner og prinsipper, og kan arbeide i høyere posisjoner i en organisasjon. Han kan da virke som en finansiell og forretningsmessig konsulent eller leder av et selskap
Oppsummering :
1. En MA er Master of Arts mens MBA er Master i Business
administrasjon.
to. En MA er vanligvis en toårig mens en MBA kan være en to eller
treårig kurs, enda lenger i enkelte programmer.
3. en MA er åpent for dem som har bachelorgrad i
humaniora, samfunnsvitenskap, kunst, engelsk, geologi, osv.
mens en MBA er åpen til alle studenter med en bachelorgrad
spesielt til avgangselever på business- relaterte kurs.
4. Nyutdannede av MA -programmer kan fungere som lærere og rådgivere
i sine fagfelt, mens nyutdannede av MBA-programmer kan
arbeid som ledere, bedriftsrådgivere og annen høyere
stillinger i en bedrift eller organisasjon.
5. en MA forbereder et individ til å bli en ekspert på sitt felt av
studien mens en MBA forbereder et individ til å bli svært
kunnskapsrik i alle virksomhet felt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------