Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom fostervannsprøve og kronisk villus prøvetaking

Graviditet er en bekymringsfull tid for vordende mødre. I dagens medisinsk forbedret verden, ulike tester er tilgjengelige for å oppdage eventuelle problemer med den voksende fosteret. Under graviditet, forventningsfull mor vil gjennomgå flere sett av blodprøver. Selv blodprøver kan gi en god oversikt over eventuelle medisinske tilstander, de er ikke avgjørende i diagnosen sin. for det medisinske teamet til å vurdere velferden til fosteret, noe viktige tester kan måtte utføres.
Kronisk villus prøvetaking er en test som kan utføres i de tidlige stadier av svangerskapet er det viktig å oppdage noe unormalt i første trimester,. hvis oppdaget tidlig nok, kan foreldrene og det medisinske teamet bestemme hva. den beste handlingen er Kronisk villus prøvetaking, eller CVS test for kort, er en enkel test som utføres direkte i livmoren, en lang tynn nål forsiktig inn i morkaken, fjerne en liten bit for å teste. vevet fra morkaken blir deretter testet i laboratoriet for eventuelle fosterets kromosomavvik. Der, som i enhver medisinsk prosedyre, er en potensiell risiko ved utførelse av CVS test. Sjansen for spontanabort er noe økt etter at testen er utført. Fostervannsprøve er en ganske lignende test på CVS testen. en stor forskjell mellom de to er tidsrammen Mens CVS testen er utført i første trimester av svangerskapet, er fostervannsprøve ikke utføres før mye senere i svangerskapet,. den 15. eller 16. uke av svangerskapet er en ideell tid for den medisinske prosedyren skal foregå. Testen består av en stor tynn nål blir guidet inn i amniotic sekken, er nålen deretter brukt til å trekke tilbake en liten prøve av fostervannet. Væsken blir så undersøkt i laboratoriet for eventuelle genetiske misdannelser. Just som CVS, er det større sjanse for spontanabort hvis du har testen.
Begge testene er generelt tilbys til kvinner som er i alderen over trettifem. gravide kvinner over denne alderen er klassifisert som høy risiko, med større sjanse for genetisk lidelse. den genetiske og abnormitet tester er universelt tilbys alle mødre med høy risiko, men på grunn av høy risiko for spontanabort, ikke alle kvinner på seg denne prosedyren.
Oppsummering
en. Fostervannsprøve og kronisk villus Sampling er begge tester som vil oppdage unormale med fosteret.
to. Kronisk villus prøvetaking er en intern test som utføres i første trimester av svangerskapet.
tre. Fostervannsprøve er en genetisk test som starter i det 15. eller 16. uke av svangerskapet
4. Begge testene involvere sette inn en lang nål inn i morkaken.
fem. Begge testene bære risikoen for spontanabort.
6. Fostervannsprøve og kronisk villus Sampling er genetiske abnormiteter tester som er primært tilbys kvinner som er i alderen over 35 år.
7. syvende og sist er det kvinnenes beslutning hva du skal gjøre etter testresultatene.
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------