Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom sommerfugl og møll

Både sommerfugl og møll er av orden Lepidoptera og deres livssyklus består av fire stadier. ? Egg, larve, puppe og voksen Begge har svært korte levetid selv om enkelte arter kan leve opp til ett år. ? Selv om de er av samme familie, sommerfugler og møll har veldig slående forskjeller.
en av de mest åpenbare forskjellene mellom de to er deres tid for aktivitet. ? fleste møll er nattdyr, som betyr at de går om deres virksomhet om natten de tiltrekkes av de kunstige lysene i kveld. ?. ? En forklaring til dette er tverrgående orientering eller å kunne fly i en rett linje ved å opprettholde et forhold med et sterkt lys.
Sommerfugler på den annen side flua i løpet av dagen, særlig tidlig om morgenen når de samle nektar fra blomster. ? De kan gjengi flere kull i året og vanligvis lå på rekke planter. ? De har tynn klubb formet antenner med avrundede ender, mens møll " har tynn og fjærlett antenner.
Butterflies har veldig fargerike vinger, men så gjør noen dag flyr møll som også er giftig. ? Flertallet av møll er nattaktive skjønt og de er kjedelig farget. ? Deres kjedelig farge er for å skjule dem fra rovdyr i løpet av dagen. Mens de fleste sommerfuglene har små kroker eller bust kalt frenulum som holder sin hind vinger og forewings, sommerfugler ikke. ? har møll skjell på vingene slik at de ser fett mens sommerfuglene er slankere. ? grunnen til dette er fordi møll ikke absorberer solstråling som sommerfugler gjøre det deres organer har til å tilpasse seg kalde netter ved å utvikle hårete og lodden organer.
En annen forskjell mellom de to er deres utvikling i kokongen og puppe etapper. ? Butterfly sommerfugllarver skjema utsatt puppe kalles en puppen mens møll larvene spinner en kokong. ? Det finnes andre arter som trosser denne regelen men de er unntaket fra regelen. ? er forbena av sommerfugler vanligvis underutviklet mens møll har fullt utviklet forbena.
Når hvile, spre møll vingene ut mens sommerfugler folde vingene eller hold dem i en jet plane posisjon ( brette vingene halvveis ). ? Noen ganger sommerfugler spre sine vinger mens de hviler, men bare for en kort periode, mens høstmåler hviler med vingene foldet vertikalt.
Det faktum at møll og sommerfugler kommer fra samme familie av insekter gjør ikke bety at de har de samme egenskapene. ? de har flere forskjeller enn likheter. ? de er begge svært nyttig i livssyklusen skjønt og er svært viktig å opprettholde balansen i vårt miljø.
Oppsummering :
en Butterflies har veldig fargerike vinger mens møll har bleke vinger. er
to. Butterflies fly på dagtid mens møll fly om natten.
3. Butterflies slank, møll er fett og hårete.
4. Butterflies danner en puppen, møll danne kokonger
5 møll har frenulum, sommerfugler ikke
6 forbena av møll. er fullt utviklet, mens sommerfuglene er underutviklet.
7. når sommerfugler hviler, folder de sine vinger mens møll spre sine vinger når de hviler.
8. Butterflies har klubben formet antenner mens møll har tynn antenner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------