Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom grizzly og svartbjørn

To typer bjørner som ofte forvirret er grizzly og svartbjørn. Selvfølgelig, de fleste ville nok ha en idé om at de er helt annerledes bare ved navn, men det blir vanskelig helt når du ser bilder av disse dyrene plassert side ved side av hverandre. det er vanskelig å skille det ene fra det andre med mindre man ser veldig nøye. Dessuten sine forskjeller er ikke bare i det fysiske utseendet. De er også ulik i forhold til atferd.
Både svart og grizzly bjørner er innfødt til Nord-Amerika. Den tidligere, med den arten navnet Ursus americanus, regnes som den vanligste typen bjørn. Sistnevnte, også kjent som Ursus arctos horribilis specie, har det mest varierte utvalget av bjørn underarter. Grizzlies er ikke bare funnet i Nord-Amerika, men også i Europa og Asia. svartbjørn, derimot, er for det meste i nord -vestlige områder av USA, Canada og noen ganger i Mexico. gjelder fysisk profil, grizzlybjørner er generelt mer " gråsprengt utseende " på grunn av sin lange vakt håret lysere tips. Deres farge varierer fra blond brun til svart. Svartbjørn, i motsetning til hva navnet antyder, er ikke begrenset til sort. Som Grizzlies, de varierer fra lys blond til kullsvart. Fleste ha lysere nyanser av pels på brystet området. med hensyn til størrelse, Grizzlies er relativt større enn svartbjørn. veier Mann grizzlysikt om 500 og pounds og kvinnelige, 160. de kan være så stor som 800 pounds. De gjennomsnitt 1 meter høye på sine poter. svartbjørn kan veie kun 400 pounds maksimal med en høyde på. 75 meter på skulderen. En av de mest åpenbare særtrekk ved Grizzlies ville være deres skulder hump forårsaket av en mer muskuløs ramme. Klørne er synlig lenger på 5 til 10 centimeter enn svart bjørn ' som er bare ca 4 centimeter. en annen måte å fortelle Grizzlies fra svartbjørn er gjennom sitt ansikts profil. den tidligere har en tilsynelatende depresjon i mellomrommet mellom øynene og nesen -tip og besitter rund, ganske kort ører, mens sistnevnte har en linje trukket tvers mellom pannen og nesen -tip med ører som påpekes og større enn Grizzlies '.
Grizzlies er ensom i naturen. svartbjørn er mer tilbøyelig til å vandre i menneskelige områder på jakt etter en lett måltid. Både fôr på planter og kjøtt, særlig hjort, villrein, sau, bison, fisk og elg. Grizzlies iblant tære på svartbjørn og svartbjørn, på andre mindre typer bjørn. Dessuten svartbjørn har høyere tendens til å behandle mennesker som spiselig. motsetning til andre rovdyr, både fôr i tilbaketrukkethet og vanligvis ikke spredt ut restene av deres byttedyr.
Befolkning -klok, svartbjørn er større i antall. De er vanligvis i stand til å gjengi så snart de er 3 år gammel. Vanligvis de produserer 2 unger om gangen. Grizzlybjørner nå sin reproduktive modenhet i en alder av fem, og kan også produsere opp til 2 unger gangen. Men på grunn av miljøforhold, ikke mye av unger er sannsynlig å overleve for å nå voksen alder.
Oppsummering
  1. Grizzlies og svartbjørn er funnet i Nord-Amerika. Subtyper finnes også Asia og Europa.
  2. Grizzlies er større enn motstykke deres. De har en tydelig skulder hump forårsaket av en muskuløs ramme.
  3. Grizzlies er enslige, mens svartbjørn tendens til å gå ut i menneskelige områder på leting etter mat.
  4. Både fôr på planter og dyr. svartbjørn har tendens til å se mennesker som mat.
  5. svartbjørn er større i antall enn Grizzlies. Begge kan produsere 2 ungene per kull.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------