Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom et bein skanning og en PET scan

Et bein skanning er en prosess som undersøker kroppens indre beinstruktur bruke kjernefysisk skanning. ? Dette gjør identifisering av bein vekst eller kanskje nedbrytningen av disse i menneskekroppen. ?. ?. ? Denne typen undersøkelse bidrar til å vurdere eventuelle skader som presenterer i bein En PET scan, også kjent som Positron Emission Topografi, ikke bruker kjernefysiske skanneteknikker stedet, fungerer det ved hjelp av en spesiell type kamera og sporstoff som kan se dypt inne i menneskekroppen for å undersøke organer og andre interne strukturer. Den tracer vanligvis brukes er glukose som dette kan bidra i den metabolske prosessen i cellene i kroppen.
Formålet med prosedyrene også forskjellig. ? En PET scan brukes til å bestemme blodstrøm i hjernen og andre metabolske prosesser. ? derfor er dens viktigste bruk for å oppdage eventuelle nervesystemet sykdommer som Parkinsons og Alzheimers. ? Et bein skanning, derimot, arbeider for å fastslå omfanget av spredning av kreft i skjelettet. ? det er også brukt til å avgjøre om spredningen av sykdommen har påvirket andre områder som nyrer og prostata.
Et bein skanning virker ved ganske enkelt å ta bilder med bruk av en kjernefysisk stråling tracer. ? En PET scan også fungerer ved å sette en tracer intravenøst i en blodåre. ? Forskjellen er at i et bein skanning, vil det sporstoffet ta rundt fem til seks timer før den er i stand til å feste til benet slik at enheten kan ta bilder helt klart. for en PET scan, kan tracer enkelt flytte i systemet i bare 30-60 minutter. ? I et bein skanning, er pasienten som kreves for å drikke rundt 4-6 glass vann. ? Dette er å hjelpe fjerne fra blæren det radioaktive stoffet som ellers ville blokkere kameraet fra å ta bilder av bekkenbenet forskjellig utstyr brukes til å fange bilder. Et bein scan bruker et verktøy som kalles en gamma kamera. ? En PET skanner, derimot, er en spesialdesignet del av utstyret formet som en smultring. ? de områdene som ble testet også forskjellig. En PET scan dekker områder som hjerte, og det hjerne og også for tumor deteksjon i områder over hele kroppen. ? et bein skanning fokuserer imidlertid bare på aspekter som påvirker bein i hele kroppen. Denne testen kan være ferdig i bare en time eller mindre, mens en PET scan ofte tar én til tre timer
Sammendrag :
En Et bein skanning fokuserer på å bestemme bein vekst og utviklingen av eventuelle sykdommer i beina, mens en PET scan fokuserer på andre organer i kroppen som hjerte og hjerne.
to. Et bein scan bruker en radioaktivt sporstoff som er satt inn via en IV som vil spre seg i kropp og feste til beina for fangst mens en PET scan bruker glukose som en tracer.
tre. En PET scan krever ingen væskeinntak under prosessen, mens et bein skanning krever rundt 05:56 glass vann.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------