Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom efedrin og pseudoefedrin

Farmasøytiske produkter er kjent for sin tilstedeværelse i de behandlingsmetoder i vestlige og i moderne medisin. Det er viktig å vite hva de bruker av hver klassifisering er og hvordan hvert medikament i løpet av de klassifiseringene er forskjellig fra hver en annen.
det finnes et stort antall av sentralstimulerende midler som er tilgjengelige i markedet i dag. faktisk kaffen vi drikker, og brus som vi tar som en del av vår tid til dag måltider er alle klassifiseres under sentralstimulerende midler. å forstå hva en stimulerende er, ville det være lettere å forstå at disse stoffene kalles sentralstimulerende fordi de gir deg et varsel følelse. I medisinske termer, dette kalles sympatisk stimulering. I motsetning til hva sentralstimulerende midler gir, er det komplett motsatte av sentralstimulerende midler Downers. Narkotika klassifiseres under Downers er de som gjør deg til å sove og slappe av, blant disse er valiums og cannabis ( som også kunne være en hallusinogene stoffet ). efedrin og pseudoefedrin er begge klassifisert under sentralstimulerende midler. begge stoffene har kapasitet til å etterligne delvis hva endogen adrenalin kan gi til kroppen. Selv om gradert under en kategori av narkotika, er det slående forskjeller fra kjemiske sammensetninger til hvordan begge disse stoffene brukes i det medisinske feltet.
Begge disse stoffene er similiar grunn av det faktum at de egentlig ikke bære hele pakken av det adrenalin tilbyr, derfor klassifiseringen av symphatomimetics. Disse stoffene kan bare etterligne til en grad, hva adrenalin kan ikke til kroppen, og både efedrin og pseudoepehedrine er ikke gode hjernen sentralstimulerende midler. Selv om begge stoffene brukes også for å skape methamphetamines, efedrin og pseudoefedrin er forskjellige i form av kjemisk -formasjonen. begge disse stoffene er stereoisomerer av hverandre, noe som betyr at hydroksyl del av sitt kjemiske formasjonen er annerledes plassert.
Efedrin er stoffet som brukes til å motvirke effekten av anestesi. grunn av det faktum at det har den positive effekten av å heve blodtrykket til pasienten, er det gitt under forekomster av ortostatisk hypotensjon. efedrin kan være en god vasokonstriktor ( perifert ), men på grunn av sin sympatiske reaksjon. det åpner opp nesegangene dette er grunnen til at noen ganger er det også lindrer rennende nese og forkjølelse, selv om dette ikke vanligvis gitt fordi det kan føre til en enorm økning i blodtrykket og også i hjertefrekvensen.
På den annen side er den viktigste funksjonen til Pseudoephedrine skal brukes i å gi lindring i nesetetthet ved episoder av forkjølelse. Med mindre effekt i de perifere blodårene, det er komfortabelt assosiert med narkotika tatt under nesetetthet ulik efedrin.
  1. efedrin og pseudoefedrin er begge klassifisert under sentralstimulerende midler som etterligner hva adrenalin gjør med kroppen.
  2. efedrin og Pseudoephedrine er begge forløpere for metamfetamin.
  3. Efedrin og pseudoefedrin ulik kjemisk struktur funnet i sin hydroksyl filial. ene er en cis og en er trans.
  4. Efedrin brukes vanligvis for å motvirke ortostatisk hypotensjon mens pseudoefedrin brukes til decongest neseganger. Selv om begge har kapasitet til å øke blodtrykket hos pasienter, har efedrin en kraftigere effekt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------