Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom DKA og HHNK

kroppen fungerer normalt å kontrollere inntaket av glukose inn i cellene. I normale tilfeller, er insulin leveres endogent i orden for kroppen å få mye behov for glukose inn i cellen og ut fra blodet, men normal fysiologi av kroppen kan bli forstyrret hver gang en stund. grunn av dietten at folk har, og deres livsstil, er det vanlig i dag å se tilfeller av diabetes. Type II diabetes er den type diabetes som utvikler insulinresistens til cellene.
Det finnes en rekke symptomer som folk opplever når de har en dysfunksjonell system som gjelder kontroll av blodsukkeret. Ved type II diabetes, en av de vanligste tegnene er ukontrollert vekttap og når. persons blod er tatt, er det forekomster av hyperglykemi normalt ville du ønske å få blodsukkeret innenfor 80-120 mg /dl Men på grunn av det faktum at motstanden er til stede under type II diabetes. -motsetning type i diabetes ( insipidus ) hvor selve produksjonen er begrenset-det forventes at glukose er funnet i blodet i stedet for i cellene. To av de verste komplikasjoner av diabetes er DKA og HHNK. Er det slående forskjeller mellom disse to sykdommene når det gjelder patofysiologi og andre aspekter. DKA kalles diabetisk ketoacidose og er en av de dødeligste komplikasjoner som man kan erfaring i diabetes. på den annen side, HHNK, som bokstavelig talt betyr hyperosmolært hyperglycemic ikke- ketoacidose eller rett og slett ikke- ketoacidotic koma. likheten mellom HHNK og DKA er det faktum at begge er potenitally livstruende og bør være klarte så snart som mulig.
DKA skyldes mangel på insulin. Det skjer både i type I og type II diabetes. Når kroppen føles at det er mangel på insulin, brenner det lagret fett for å kompensere, men er problemet ketoacidose den vanligste årsaken til denne sykdommen er ikke overholdes insulinbehandling symptomene på DKA er ketonlegemer presentere i blodet med høyt blodsukker. ved intervju, eller ved observasjon, er det vanlig å se en pasient som er svært tørst og med en " fruktig " lukt på pasientens pust. Å behandle DKA, er det viktig å forsyne kroppen med den sårt trengte insulin for å løse alle de andre problemene.
På den annen side er HHNK en medisinsk nødsituasjon oftere sett i type 2 diabetes i hovedsak grunn av dehydation. det kan være forårsaket av en infeksjon. i disse tilfellene den underliggende årsaken til infeksjon bør behandles samtidig fortsetter hydration terapi. den betydelige forskjellen mellom DKA og HHNK kan finnes i fravær av ketose i HHNK motsetning i DKA.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------