Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom luftbårne og dråpe forholdsregler

Airborne forholdsregler er definert som at forebygging metode i spredningen av smittsomme sykdommer når den blir hengende i luften. ? Dråpen forholdsreglene er tiltakene for å stoppe spredningen av visse smittsomme sykdommer med dråper. ? Disse to tiltakene tjener samme grunner, som er å hindre spredning av sykdommer som kan være potensielt farlig for helsen til samfunnet. ? Airborne infeksjoner er de som overføres med flygende patogener som er i vinden. ? Dråper, derimot, er årsakene til spredningen av sykdommen i dråpen forholdsregler. ? Når det gjelder overføring av sykdommen, er den største forskjellen at dråpen blir smittet gjennom nesen, munnen, slimete membraner og konjunktiva av en person som er svak. ? Den luftbårne forholdsregler blir tatt for å hindre oppføring av sykdom eller agenter gjennom luftveiene.
Når det gjelder isolasjon prosesser, de luftbårne forholdsregler ville inkludere dette rommet som er utstyrt med spesiell luft håndtering og ventilasjon enheter. ? Inne i rommet er maskiner som vil være i stand til å overvåke trykket relatert til det omkringliggende området og luftvekslinger som skjer. ? Dråpen forholdsregler blir foretrukket å bli isolert på et sted som er et enkelt rom pasient. ?. ? Dette er for å hindre foreningen av kontaktet personen fra å infisere og spre sykdom til andre ved berøring Enkelt, er det et rom som vil hindre at vedkommende cohorting med andre når pasienter med. ? samme sykdom eller infeksjon er plassert inne i holde området for dråpene forholdsregler, bør de støpt minst tre meter fra hverandre. Forskjellene når det gjelder krav til forholdsregler er også ganske tydelig mellom de to. ? For én ting, gjør luftbårne forholdsregler ikke krever hansker for å hindre spredning av sykdommen mens dråpene pålagt standard typer hansker til fullt hindre smitte. ? kjoler og forklær er også behov for dråpen forholdsregler mens luftbårne tiltakene ikke krever bruk av slike klær mekanismer. ? årsakene disse er fordi luftbårne sykdommer ikke kan ? overføres ved hånd og ikke trenger verneklær for å forhindre det. ? Smittsomme agenter som er luftbåren kan klamre eller forurense klær. ? For forholdsregler, dersom det er kjent å infisere klær, må du vaske den med beskyttende hansker og forklær. ? I motsetning dråpen sykdommer, med mindre materialet har blitt berørt, og kom i kontakt med dråpene selv, kan det ikke være forurenset
Oppsummering :
en Airborne forholdsregler er for beskyttelse mot luftbårne partikler mens dråpene forholdsregler er for forebygging av spredningen med dråper.
2. Airborne forholdsregler fokusere på forebygging av oppføringen gjennom luftveiene mens dråpene fokus på spredning gjennom munn, nese og konjunktiv områder.
tre. Airborne forholdsregler ikke krever verneklær og hansker mens dråpene forholdsregler krever det.
4. Airborne forholdsregler kreve isolering av offeret i en spesialdesignet lukket rom mens dråpene forholdsregel bare krever at pasienten skal være ligger i et enkelt beboer rom.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------