Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom fostervann og urin

Mange gravide kvinner ofte har en vanskelig tid på å prøve å skille mellom væske som er urin og det som er fostervann. ? Noen stole på væske i duft å gjøre identiteten. Urin har en distinkt lukt og kan identifiseres ganske enkelt, mens fostervann væsker har en duft som ligner søt halm. duften alene er ikke den eneste forskjellen mellom fostervann og urin.
fostervann er en væske som finnes inne i amniotic sac av en gravid kvinne. ? Amniotic væsker er produsert av en prosess som kalles " exudation, " når væske utskilles gjennom huden til fosteret. Exudation begynner ved unnfangelsen og fortsetter å bli produsert gjennom begynnelsen av andre trimester (fram til 14. uke), en tid da huden til fosteret vokser mer moden i density'a prosess som kalles " keratinization. " Opprettelse av fostervann væsker fortsetter med lavere hastighet og volum gjennom resten av svangerskapet før den ved utgangen av tredje trimester, er væsken utvist fra kroppen rett før fødselen starter. ? Urin, derimot, er det flytende avfallet biprodukt som produseres når blodet filtreres gjennom nyrene. Urin samler i urinblæren og er i siste instans fjernes fra kroppen ved en prosess kalt " vannlating. ' Funksjonelt, fostervann og urin varierer sterkt produksjonen av fostervann er avgjørende for en gravid kvinne og for sunn utvikling av babyen hennes Mot slutten av andre trimester og gjennom resten av. graviditet, fostervann væsker er inntatt av fosteret. Fostervann inneholder proteiner, karbohydrater, lipider og electrolytes'nutrients som er avgjørende for normal fosterutvikling. ? Fostervann inhaleres og pustes ut av fosteret, og dermed gi livsviktig oksygen for riktig vekst og utvikling. Det fungerer også som en pute for kroppen til fosteret, noe som åpner for enklere bevegelse og beskyttelse mot skader inne i livmoren. ? Urin, til sammenligning, har ingen ernæringsmessig verdi, og ikke fungerer som beskyttelse. Det er rett og slett en løselig avfall som inneholder overflødig vann, sukker og stoffer som kroppen ikke var i stand til å absorbere. ? Urin må fjernes fra kroppen fordi den inneholder giftstoffer.
For gravide kvinner, fostervann væsker blitt en viktig del i å bestemme normaltilstanden for utviklingen av fosteret henne. ? Visse komplikasjoner kan oppstå slik som for lite fostervann ( oligohydramniose ) eller for mye ( polyhydramnion eller Hydramnion ) som kan føre til fødselsskader. Under graviditet er det en vanlig praksis for en Obstetrikk og gynekologi å trekke ut og undersøke fostervann væsker for misdannelser. ? En gravid kvinne urin kan også testes for blodsukkeret uregelmessigheter eller urinveisinfeksjoner ( UVI ). Urin som er mer tydelig ( eller uten farge ) regnes sunnere forhold til urin som er gulaktig eller mørk. Hvis en infeksjon er til stede, bør den behandles umiddelbart for å hindre skade på fosteret.
Oppsummering :
en Urin skilles fra nyrene mens fostervannet er produsert inne i amniotic sac i livmoren til en gravid kvinne
2 fostervannet innånding. og pustet av fosteret, og dermed gi livsviktig oksygen for riktig vekst og utvikling av et foster og må beholdes i kroppen over hele drektighetstid. Derimot må urinen bli eliminert fra kroppen fordi den inneholder giftstoffer.
Tre. Under graviditet er det en vanlig praksis for en Obstetrikk og gynekologi å trekke ut og undersøke fostervann væsker for misdannelser. ? urinen til en gravid kvinne blir ofte testet for urinveisinfeksjon ( UVI ). Hvis en infeksjon er til stede, bør den behandles umiddelbart for å hindre skade på fosteret.
4. amniotic væsker inneholder proteiner og andre næringsstoffer sammenlignet med urin som består av sukker, overflødig vann og andre forbindelser som utgjør skade hvis ikke utvist fra kroppen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------