Stilling: ovs0 > Line Paulsen >

Forskjellen mellom aerob og anaerob

Teknisk sett begrepet " aerobic " er et adjektiv som angår ' krever luft ", spesielt oksygen. Sitt motstykke," anaerobe ' betyr ' uten luft ' eller ikke trenger oksygen. ?. åpenbart disse to vilkårene er eksakte motsetninger bli deres forskjeller mer tydelig etter hvert som de blir brukt i referanse til celleåndingen, mosjon og typer organismer
i planter og dyr, er aerobic åndedrett høvdingen prosessen som de utnytter energien i form av ATP eller adenosintrifosfat. Den sentral aktør i produksjon av ATP ville være oksygen, som også fungerer som terminalen elektron akseptor. Aerob metabolisme er ca 19 ganger mer effektiv enn anaerob metabolisme. Motsatt er anaerob respirasjon gjennomgått av enkelte mikroorganismer. i stedet for oksygen, er en uorganisk akseptor som svovel brukes som det siste elektronet akseptor.
Dessuten aerobe organismer eller aerober er de som kan leve og vokse i et miljø der det er oksygen. Det finnes fire typer aerobe organismer. Obligate aerober er de som krever oksygen for celleåndingen for å behandle energi. Fakultative er de som delvis utnytter oksygen og delvis avhengige av anaerobe metoder. Microaerophiles kan bruke minimalt nivå av oksygen. Og til slutt, aerotolerant tåler oksygen, men ikke vesentlig trenger det. i motsetning anaerobe organismer eller anaerobe bakterier er de ikke krever oksygen for overlevelse og vekst. det finnes tre typer. obligate anaerobe er de som don ' t trenger oksygen i det hele tatt og er selv skadet ved dets nærvær. Aerotolerants er de som ikke bruker oksygen, men kan likevel stå det. Fakultative aerober ville være de som kan overleve med eller uten oksygen.
Såvidt fysisk form og helse er bekymret, både aerobic og anaerob typer øvelser er viktige for kroppen. holde aerobic øvelser nær sammenheng med hvordan aerob respirasjon fungerer. nødvendiggjøre de bruk av oksygen for å produsere energi. Tvert imot, anaerob øvelser gjøre kroppen å produsere energi uten hjelp av oksygen. Aerobic øvelser er relativt enkle rutiner som kan utføres for en lengre periode med moderat hastighet og intensitet, og dermed krever utholdenhet over alt annet. En aerob trening kan utføres kontinuerlig i opptil 20 minutter. De fokuserer på å styrke musklene, samtidig som forbedrer blodsirkulasjonen og press. også de bidra til å brenne fett. Under aerobic øvelser, blir energien vanligvis karbohydrater og fett lagres i kroppen. ? på derimot er anaerob øvelser sammensatt av flere intense bevegelser vanligvis utført for kortere perioder, trolig 2 minutter. De satte press på muskelmasse bygning, øke muskel og bein styrke, kraft, hurtighet, samt metabolic rate. De hjelper brenne kalorier selv når kroppen er i hvile. I anaerob øvelser, kommer energien fra ATP og kreatinfosfat.
Aerobic øvelser inkluderer svømming, ski, « aerobic ' dans, roing, ski, rask gange, jogging og sykling. Tyngre trening som vektløfting, boksing, og hopping er anses anaerob øvelser. Oppsummering
  1. Aerob og anaerob er adjektivene som brukes i referanse til organismer, cellulær respirasjon og fysiske øvelser. Aerobic gjelder å " kreve luft", mens anaerobe betyr ' uten luft '.
  2. Aerobic organismer kan leve og vokse i nærvær av oksygen, mens anaerob de ikke nødvendigvis trenger det for å overleve.
  3. Aerob respirasjon bruker oksygen som endelig elektron akseptor i produksjon av energi i form av ATP i anaerob respirasjon er en uorganisk akseptor som svovel utnyttet. aerob metabolisme er 19 ganger mer effektiv enn anaerob.
  4. aerobic øvelser er enkle rutiner som kan utføres for en lengre periode. Rask gange, svømming, sykling og jogging fall i denne kategorien. Anaerobe øvelser er intense treningsøkter gjort i en kortere periode. Eksempler er å hoppe, vektløfting og boksing.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------