Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom nattsyn og infrarød

I applikasjoner der det er ingen forskjell mellom natt og dag og liv er i fare, som i militæret, er det viktig å etablere synlighet uten å være synlige selv. For dette nattbriller var opprettet. nattbriller arbeid ved å samle det lille mengden av lys er tilgjengelig, og forsterke den slik at det kan skjelnes med det blotte øye. Infrarød er en ny teknologi ansatt med nattbriller. Rather enn å ansette synlig lys og forsterke dem, infrarøde briller stole på infrarøde bølger som sendes ut av noe som avgir varme. Forskjellen i temperaturer mellom objekter gir kontrasten å identifisere mellom ulike objekter.
Fordi nattbriller forsterker tilgjengelig lys som spretter ut av objekter, betyr ikke lys ingen forsterket image. Siden infrarøde briller gjør ikke stole på ambient light, har de ikke lider av samme problem. objekter avgir sin egen infrarødt lys med beløp som varierer etter hvor mye varme som kroppen har. infrarøde beskyttelsesbriller kan brukes med selv i totalt mørke. den største fordelen mellom den vanlige nattsyn og infrarøde briller, er at sistnevnte er mye bedre på å oppdage på objekter som er delvis eller helt skjult. En person gjemt inne i en pappeske eller bak noen busker kan være vanskelig å se med det blotte øye. Med infrarød, ville deres varme signatur gå gjennom dekker materiell og være godt synlig for de infrarøde briller. Hvor dypt materialet er avhenger av hvor følsom enheten er.
Akkurat som med alle våpen, er det alltid en mottiltak. For å motvirke et bilde intensivering nattbriller kan en lys lyskilde overbelaster enhet; øyeblikk blinding den personen som har på seg brillene. Den mottiltak for infrarød, men ikke så dramatisk, er fortsatt like effektiv Økende varmen i et område betyr at det ikke er temperatur forskjell for enheten å oppdage
Summary :
1. Nattsyn registrerer synlig lys mens infrarød oppdager strålevarme
2. Nattsyn trenger en liten mengde lys mens infrarød ikke
3. infrarød er bedre for kamuflerte mål enn nattsyn
4. nattsyn kan motvirkes med sterkt lys, mens ifracted kan motvirkes ved kjøling
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------