Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom eple blenderåpning og iPhoto

iPhoto og Aperture er to programvare fra Apple for å håndtere bilder. Den største forskjellen mellom dem er at iPhoto er gratis mens Aperture koster $ 80 på Mac butikken. Vel, teknisk iPhoto er en del av iLife, som koster omtrent det samme som blenderåpning. Men er iLife følger med alle nye kjøp av en Mac. så med mindre du har en veldig gammel Mac, har du allerede fått iPhoto. Så, gitt at du sannsynligvis har iPhoto allerede, bør vi se på hva er det å få i oppgradering til Aperture.
Det er et stort gap i bilderedigeringsprogrammet evner når du hopper fra iPhoto til Aperture. iPhoto er egnet for enkel organisering og justering av bilder som kontrast, fargemetning, og lignende. På den annen side, kan Aperture faktisk redigere hvordan visse områder av bildet ser. Selv i organisering, er Aperture fortsatt overlegen enn iPhoto. Et eksempel funksjon som du ville ha i åpningen stabling. Aperture automatisk stabler sammen bilder som er tatt innen en kort periode av hverandre. En god bruk av disse er når du tar kontinuerlige bilder av et objekt i bevegelse. Det er også en forskjell mellom de to når det gjelder hvordan endringer blir iverksatt for å det originale bildet. Aperture er i stand til å gjøre ikke-destruktiv redigering. det er der endringer gjort holdes på posten og blir bare gjengis når det trengs. hele prosessen er lett reversibel og det opprinnelige bildet er ikke endret på noen måte. iPhoto er i stand til å simulere non-destruktiv redigering, men det er faktisk ødeleggende. den simulerer den funksjonen ved å opprette en back-up av det originale bildet og deretter påføre endringer. Flere endringer bety flere kopier av samme bilde. Dette er veldig sløsing av harddiskplass.
Slutt, de to bildebehandlingsprogram også håndterer RAW-filer annerledes. Aperture behandler RAW-filer problemfritt og de kan behandles akkurat som alle andre filtype. Dette er ikke tilfelle med iPhoto, fordi selv om det kan importere RAW-filer, blir filen automatisk konvertert til JPEG. Så heller enn å jobbe med en RAW fil, er du faktisk jobber med en JPEG-fil
Oppsummering :
en iPhoto er en del av iLife mens Aperture koster $ 80
2. iPhoto er rettet mot vanlige brukere, mens Aperture er for mer avanserte brukere
3. Aperture gjør ikke-destruktiv redigering mens iPhoto simulerer den
4. Aperture behandler RAW-bilder mens iPhoto automatisk konverterer det til JPG
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------