Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom ct scan og MRI scan

Min bror har et hjerneslag i fjor, tok vi ham til sykehuset og han ble utsatt for en MR-undersøkelse. Det viste den delen av hjernen hans, hvor en blodåre sprakk, slik at slag.
et par år før, er det vanlig verktøy som brukes til å diagnostisere medisinske problemer av kroppens indre organer, det CT scan eller CT scan. i dag kan folk velge hvilken av de to de ønsker å bruke. Begge maskinene brukes til å diagnostisere enhver medisinsk tilstand de har, viser skiver av pasienten.
computertomografi ( CT )
CT scan er en spesialisert type røntgenmaskin. Den kombinerer X-ray teknologi med datateknologi som gjør det enklere for legene å se problemer inne i kroppen. En pasient er laget for å ligge på et bord som skyves inn i en sirkulær åpning. En X-ray tube så roterer rundt pasienten og dataene samles inn i en datamaskin.
det bruker digital geometri prosessering for å generere 3D bilder av organer inne i kroppen fra X-ray bilder samlet. CT scan innebærer windowing, en prosess som manipulerer data å vise kroppens strukturer basert på deres evne til å blokkere X-ray bjelker.
Opprinnelig var de innsamlede bildene av den aksiale og tverrgående plan, men moderne skannere kan nå tillate disse dataene til å være formatert i ulike plan for å se problemene bedre. En CT-skanning kan være risikabelt fordi det innebærer stråling og trenger bruk av kontrastmidler laget av jod som kan bli absorbert av unormal vev i kroppen. det er billigere alternativ skjønt.
Bortsett fra sine medisinske bruksområder, er det også brukes i andre felt som arkeologi og destruktiv materialprøving.
Magnetic Resonance Imaging ( MRI )
MR er en medisinsk bildediagnostikk teknikk som bruker magneter og radiobølger for å lage bilder av interne kroppens strukturer. Prosessen innebærer at pasienten ligger på et bord som er satt inn inn i en lang sylinder som er en magnet.
det magnetiske feltet justerer deretter hydrogenatomene i cellene i kroppen og samler signalene fra disse atomene gjennom en antenne. den bruker radiofrekvensfelt å sende signaler og registrere informasjon som deretter konverteres til bilder av de skannede deler av kroppen. Bildene er mer detaljerte enn bildene som produseres ved en CT scan, men MR er ikke veldig god på bein skanner.
Magnetfeltet og radiobølger kan endre kontrasten i bildene for å markere ulike vev i kroppen. de kontrastmidler som brukes er ikke fra jod, så det er tryggere å bruke, og bildebehandling flyet kan endres fra topp til bunn, front og bak
Summary :
1. CT scan bruker X-ray og datateknologi, mens MR bruker magnetfelt og radiobølger.
2. CT scan er billigere enn MR.
3. CT scan bruker jod baserte kontrastmidler, mens MR ikke.
4. CT scan er god på bein skanner, mens MR er ikke.
fem. MR produserer bilder som er mer detaljert enn bilder produsert med en CT scan.
6. MR tillater alle områder av kroppen til å bli sett på ulike plan, mens CT ikke.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------