Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom blenderåpning og f-stop

Når det kommer til fotografering, er det mange jargons brukes som kan virke overveldende for en nybegynner. Aperture og F-stop er blant disse to begrepene. Hva mer forvirrende er at mange mennesker bruker disse to begrepene om hverandre. Teknisk sett er blenderåpningen størrelsen på hullet som slipper lys inn. i kameraer, dette er diameteren som ditt membranen åpner opp til. En liten diameter pessar åpningen lar lite lys i, og en større ville tilsvarende slippe mer lys inn. I sammenligning er F-stop bare en skala som korrelerer blenderåpningen til brennvidden til objektivet. Så en lengre objektiv kan ha en større blenderåpning, mens en kortere objektiv kan ha en mindre blenderåpning, men de ville være det samme F-stop.
den viktigste grunnen til at F-stopp er utbredt i fotografering er skalering. det er et faktum at hver gang du øker ett skritt på F-stop, er du halvere mengden av lys som kommer inn i sensoren. Aperture størrelser er ikke skaleres på samme måte, slik du har ingen ide om hvor mye lys som faktisk inn din sensor. I selve fotografering, er det F-stop som vanligvis brukes i stedet for den faktiske blenderåpningen på objektivet. Mengden lys er det viktigste aspektet i fotografering som for lite resulterer i et undereksponert bilde, mens for mye, resultater i et overeksponert bilde. i tilfeller hvor du ønsker å begrense eller utvide fokus på motivet ved å justere størrelsen på åpningen, velge en høyere eller lavere F-stop ville oppnå det samme resultatet. Riktig eksponering er fortsatt oppnås ved å justere lukkertid. En raskere lukkerhastighet kompenserer for en større blenderåpning, mens en langsommere lukkerhastighet kompenserer for en mindre blenderåpning. Selv om sistnevnte er utsatt for uskarphet, spesielt når kameraet ikke er montert i en fast posisjon.
disse to begrepene, som jeg har sagt, blir brukt om hverandre og det er ingenting galt med det, og mesteparten av tiden de refererer til det samme Bare husk at disse to har en invers sammenheng. Som F-stop verdi går opp, går blenderåpningen ned.
Oppsummering :
en Aperture er åpningen som slipper lys inn mens F-stop er en skala som er relatert blenderåpningen til brennvidden
2 Aperture størrelser aren. t skalert mens F-stopp er
3. F-stop er mer nyttig i fotografering enn blenderåpning
4. F-stopp og blenderåpning er omvendt proporsjonal
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------