Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom anode og katode

Anode og katode er to begreper som ofte brukes om hverandre med positive og negative i batterier. Mesteparten av tiden er det ingen problem med det som definisjon vil ofte samsvare med praksis. Men det er visse scenarier der dette ikke er sant.
anoden, per definisjon, er den elektroden der elektrisitet strømmer inn. I motsetning er katoden elektroden der elektrisitet strømmer ut av. Hvis vi ser på et batteri koblet til en last, som en pære for eksempel, flyter strømmen fra den positive terminalen til negtive terminalen. I dette tilfellet er den positive terminalen katoden, og den negative terminalen er anoden. Men når batteriet lades, renner strømmen inn den positive terminalen i stedet for ut av det. I dette tilfellet, rollene er snudd, og den positive terminalen blir anode og den negative terminalen er katoden. reversering er også svært merkbart når du arbeider med komponenter som dioder og kondensatorer siden disse komponentene absorbere elektrisitet motsetning batterier. anoden av kondensatorer og dioder er den siden som du kobler til den positive terminalen siden det er der strøm går inn, og den negative terminalen er katoden fordi det er der elektrisitet går.
På grunn av forvirring med hensyn til gjeldende flyt og hvor anoden og katoden er, er det trolig bedre å bruke begrepene positive og negative terminaler i stedet. Det er konstant og endrer ikke uansett strøm.
Bortsett fra å bli brukt sammen, er det også applikasjoner der de ikke er sammen. Et godt eksempel på dette er offeranode belegg, vanligvis sink, brukes til å beskytte metaller. Dette er vanlig i skip hvor vannstrømmen skaper en statisk lading. Den offeranode absorberer denne kostnaden og langsomt oppløses På denne måten, ikke den underliggende metallet ikke blir skadet, og bare belegget må gjenopprettes hver så ofte
Oppsummering :
1. katoden er vanligvis den positive siden, mens anoden er den negative siden.
2. anoden er den elektroden der elektrisitet strømmer inn i den.
3. katoden er den elektroden der elektrisitet strømmer ut av det.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------