Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom Wikileaks og openleaks

Lekkasjer har alltid brakt spørsmål i forkant med dokumenter som er ment å være skjult fra publikums øyne. Wikileaks er det området som brakte lekkasjer og utsetter til den elektroniske verden. Mens Wikileaks er fortsatt hot med intriger over utgivelsen av konfidensielle dokumenter i USA, et nytt nettsted som skal håndtere det samme materialet ble annonsert, det er oppkalt Openleaks den største forskjellen mellom de to som nå er funksjonalitet som planer for Openleaks. har nettopp blitt annonsert i slutten av 2010. Det er ingen funksjonell nettstedet ennå, og det ville ta minst et par måneder til før det er opp. Selv om Wikileaks har møtt flere driftsproblemer på grunn av enkelte selskaper trekker seg støtte til området, er det fortsatt drift og lekket konfidensielle dokumenter er fortsatt på nettet.
det ville også være operative forskjeller mellom hvordan Wikileaks opererer og hvordan Openleaks ville operere. Wikileaks får lekket dokumenter, og de inspisere det for innlegging på deres nettsted. Folk kan da besøke deres nettsted og les alt innhold. På den annen side ikke Openleaks ikke tenkt til å være vert filene som sendes til dem. Heller ville de bare skanne alle innkomne bidrag hvis de er lovlige og skulle gi opplysningene videre nyhetsformidlere som kan nå publikum. ved å fungere som en inngangsport for lekket dokumenter, snarere enn som en vert, håper Openleaks å unngå intens gransking at Wikileaks har fått fra myndighetene om at det påvirket også verdt å merke seg er det faktum at Openleaks er ideen om Daniel. Domscheit-Berg, også kjent som Daniel Schmitt. Daniel var en gang den andre i kommandoen inne Wikileaks, ved siden av Julian Assange, men forlot området på grunn av forskjeller i oppfatning om hvordan området skal betjene.
Uansett problemer med Wikileaks, utseende av Openleaks ville sikkert gjøre det lettere å frigjøre konfidensielle dokumenter. Disse nettstedene ville holde regjeringer, bedrifter og andre organisasjoner på tå hev om deres lyssky virksomhet. Fordi, som Wikileaks har allerede vist, kan utsatte dokumenter skape et stort tilbakeslag i opinionen.
Oppsummering :
en Wikileaks er aktiv mens Openleaks er fortsatt i planleggingsprosessen
2 Wikileaks inspiserer og vert filene mens Openleaks vil bare relé informasjonen til nyheter. utsalgssteder
3. initiativtaker Openleaks er en ex-offiser av Wikileaks
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------