Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom SAN og NAS

SAN ( Storage Area Network ) og NAS ( Network Attached Storage ) er to typer data lagringssystemer som fungerer, lagring og gjenfinning av data, er ganske mye det samme, men fungerer i ganske forskjellige måter. den primære forskjellen mellom de to er det mediet som brukes i overføring av data til og fro som NAS bruker nettverket for å transportere data mens SAN ikke. med SAN, sender data typisk gjennom SCSI og fiber kanaler.
Det er også en stor forskjell mellom hvordan SAN og NAS tilgang til data lagret i media. Mens NAS avtaler med filer og deres egenskaper, Oslo SAN med individuelle disk blokker. Dette er viktig fordi det er serveren som opprettholder filsystemet av SAN og bytter til en feil filsystem ville gjengi dataene ubrukelig. på den annen side, har NAS sitt eget filsystem og det ville lagre eller hente filer uten å gi serveren tilgang til rå blokkene på de stasjonene grunn av denne forskjellen, er det mulig å ha flere datamaskiner som kjører forskjellig. operativsystemer å få tilgang til en NAS, men ikke en SAN. Siden NAS henter og lagrer filene på harddisken, gir det en annen abstraksjon laget slik at tilgang til datamaskinen trenger bare å vite den korrekte kommandoen for operasjonen. En annen viktig forskjell mellom de to vises når behovet for å sikkerhetskopiere innholdet i begge oppstår. Sikkerhetskopiere en NAS kan være betydelig raskere enn en SAN. Dette er fordi kun de filene må støttet opp i en NAS. med et SAN, alle de individuelle blokkene må sikkerhetskopieres uavhengig av om de innhold data eller er rett og slett tomme.
Selv om noen kanskje tror det, disse to teknologiene er ikke gjensidig utelukkende. er det hybrid systemer som benytter både SAN og NAS for å gi fleksibilitet og til å ta fordeler av styrken i begge systemene. NAS gir. filnivå tilgang mens SAN gir tilgang til de enkelte blokkene på de stasjonene
Summary :
en NAS fungerer på tvers av nettverket mens SAN ikke
2. NAS tilgang til data ved fil mens SAN gjør ved blokkene
3. NAS styrer sitt eget filsystem, mens SAN ikke
4. NAS kan være aksesser på tvers av flere operativsystemer, men ikke SAN
fem. NAS backup er mer effektive enn SAN sikkerhetskopier
6. NAS og SAN er ikke gjensidig utelukkende
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------