Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom lim og sammenhengende

Lim og sammenhengende er like forvirrende som å skille samhold fra heft. Begge ordene ( lim og sammenhengende ) er faktisk adjektiver som beskriver noe. Helhetlig kan beskrive en organisasjon eller gruppe som i tilfelle av en helhetlig organisasjon. Dette ville bety at gruppen er enhetlig og godt integrert. plaster beskrive bandasje som klebrig.
annen teknisk forskjell med lim er at det kan også bli vurdert som et substantiv bortsett fra å være et adjektiv. Enhver substans, som er i stand til å overholde ting eller to flater til hverandre, som hvordan lim og sement er i stand til å feste visse materialer, kan betegnes som et lim.
I riket for fysikk eller kjemi likevel de to kan gjelde visse attraktive krefter som i sammenhengende kraft og lim kraft. i begge fag, sammenhengende krefter eksisterer mellom like molekyler ( intermolekylære tiltrekning ) mens tiltrekningskrefter eksisterer mellom motsetning molekyler eller organer ( intramolekulære tiltrekning ). Lim makt kan gjelde den attraktive styrke som binder limet til et substrat. Limet er i stand til å følge underlaget på grunn av limet kraft. Denne styrken er et resultat av en overflod av molekylær interaksjoner mellom to eller flere materialer i prosessen, er det de såkalte svake og sterke bånd i det tidligere, det er hydrogen deling ( hydrogenbinding ), mens i sistnevnte er det to sannsynligheter : en være en deling av atomer ( kovalent binding) og den andre er når det er en utveksling av atomer ( ionisk binding). Tvert imot, sammenhengende krefter er mer på de intermolekylære interaksjoner innenfor lim eller mekanisk vedheft oppstår i mellom molekyler av limet.
Disse forklaringene er best eksemplifiseres når vann helles i et glass bassenget. Hvis du helle selv en liten mengde vann i bassenget, vil limet styrken være ansvarlig for å gjøre bassenget våt mens sammenhengende kraft er de som er ansvarlig for å holde væsken sammen slik at det samlede arealet av vannet blir minimert derav begrepet overflatespenning. Det ( sammenhengende kraft ) har derfor de enkelte atomer av en viss body sammen ( i dette eksempelet er det vann ). I praktisk analyse, er det uten tvil, at en diamant har større sammenhengende krefter innenfor sine atomer som holder sin form fast sammen i forhold til de sammenhengende krefter mellom vannmolekylene.
1. Adhesive kan både brukes som et adjektiv og et substantiv mens sammenhengende brukes tydelig som et adjektiv.
2. i Science, er sammenhengende kraft de intermolekylære tiltrekning mellom like molekyler eller atomer mens limet kraften er intramolekulære tiltrekning mellom ulike molekyler eller atomer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------