Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom intranett og portal

For å gjøre det lettere for ansatte å få tilgang til informasjon og tjenester, de fleste bedrifter benytter en intranett. Et Intranett er et lokalt nettverk som utnytter Internett-teknologier som SMTP og HTTP for å skape en lokalisert versjon av Internett som er tilgjengelig bare for ansatte i selskapet. å øke produktiviteten ytterligere, er en portal brukes slik at ressursene som er nødvendige raskt kan nås. Et intranett portal akkurat som en web-portal, gir det lenker til ulike nettsteder eller sider på intranettet som gir brukere med lenker til informasjon og tjenester som de trenger for å gjøre jobben sin.
Det er flere store fordeler med å ha en portal etablert på et intranett. Den første er det gir enkel tilgang da det setter alle ressursene i en felles sted slik at du slipper å huske adresser til hver. admins kan også opprette ulike sider for ulike medarbeidere eller avdelinger slik at de bare ser ressursene som er relatert til deres linje av arbeid til slutt, gjør et intranett portal det enkelt å spre informasjon siden, som en nettside, kan den brukes til å vise nyheter eller annet materiale som kanskje ikke er presserende, men er likevel verdt å vite.
Et Intranett portal er åpenbart avhengig av tilstedeværelsen av et intranett. Det er derfor ikke mulig å ha en portal uten å ha et intranett. Noen bedrifter, spesielt små, distribuere et intranett, men ikke sette opp en portal. Hovedårsaken bak dette er kostnader som å opprette og vedlikeholde en portal krever ekstra utgifter og personell. for små bedrifter, kan kostnadene oppveier fordelene ved å bruke en portal. Det er verdt å merke seg selv at begrepet portalen er ikke nødvendigvis eksklusivt til intranett som selv Ekstranett og Internett kan benytte portaler. Famous Internett eller nettportaler omfatter Yahoo, MSN, og mange andre Deres formål er fortsatt den samme, den eneste forskjellen er de målrettede brukere av tjenesten
Oppsummering :
1. et intranett er lokale versjonen av Internett mens en portal er en inngangsport der ulike tjenester kan nås
2. Et intranett kan eksistere uten en portal, men ikke omvendt
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------