Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom TWITTER og RSS

Twitter og RSS er de to måter som du kan få informasjon veldig raskt og direkte til enheten som du bruker. Du trenger ikke å gå til en bestemt nettside for å sjekke om noe nytt er opp. Twitter er en mikrobloggingtjeneste hvor du velger å følge visse personligheter eller enheter, og du vil bli varslet når en i de som du har fulgt innleggene noe nytt. på den annen side RSS, som står for Really Simple Syndication, er ikke en tjeneste, men et standardisert format for kringkasting informasjon. Informasjon, vanligvis titler på artikler, samles i en enkelt fil som deretter presenteres for brukeren som en liste. Han kan da velge hvilke du vil lese.
Siden Twitter er bare en tjeneste, du må ha en konto på Twitter stedet for å begynne å sende tweets eller å følge andre brukere. med RSS er det ikke nødvendig å opprette en konto på et nettsted som du fritt kan bruke den. du trenger bare å ha ditt eget nettsted der brukerne kan hente informasjon fra, i motsetning til Twitter hvor alle dine innlegg arrangeres innenfor Twitter nettstedet.
En stor forskjell mellom RSS og Twitter er den begrensning at Twitter har på oppføringer som hver oppføring bare kan inneholde opptil 140 tegn. Dette er ikke en teknologisk begrensning, men en som de implementors av Twitter har valgt å sette på plass for å tvinge brukere til å være konsis med sine innlegg. RSS ikke har samme begrensning så det er opp til brukeren å bestemme om du skal bruke kortere eller lengre oppføringer. informasjonsflyten med RSS er ganske lineær som brukere kan bare lese bloggen da muligens følge lenken for hele artikkelen. Med Twitter har brukerne muligheten til å legge inn kommentarer, melding noen, selv merke visse emner og søkeord.
På grunn av hver, har de sin egen plass på Internett og er egentlig ikke konkurrerende teknologier. RSS er vanligvis brukes i kringkasting de siste nyhetene mens Twitter brukes til omtrent alt som klart og tydelig med innholdet i Twitter. populariteten og enkelhet Twitter har føre også å spre seg til andre medier. Selv om smarttelefoner kan få tilgang til Internett, og dermed Twitter, kan selv vanlige mobiltelefoner gjør det så godt fordi de fleste mobilselskaper tilbyr en SMS-Twitter-tjenesten. Oppsummering :
Twitter er en mikrobloggingtjeneste mens RSS er en metode for informasjon syndikering
Du må abonnere på Twitter for å bruke sin tjeneste, men trenger du å ha ditt eget nettsted for å bruke RSS
Twitter er svært begrenset sammenlignet med RSS
Twitter er toveis mens RSS er strengt en måte
Twitter er mer allment tilgjengelig i forhold til RSS
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------