Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom KMS og MAK

Windows siste operativsystem, spesielt Windows Vista, Windows 2008 Server 2008 R2, Windows 7 og Office 2010 bruker en aktivering teknologi kalt Volume Activation som åpner for aktivering automatisering som er gjennomsiktig begge til volumlisensieringskunder og sluttbrukerne. Volume Activation kan bruke enten Key Management Service ( KMS ) modell eller Multiple Activation Key ( MAK ) modell for å aktivere sa systemer. Kunder kan bruke begge eller den ene av modellene. den viktigste forskjellen er i den type nøkkel ansatt i aktiveringsprosessen. Legg til at noen praktiske hensyn som organisasjonstype, nettverk størrelse, OS-versjoner blant andre.
KMS ble utgitt rett etter Volume License Key teknologi som krevde ingen aktivering i det hele tatt. KMS krever aktivering, men tillater kundene å gjøre dette innenfor sitt eget nettverk, som et sentralt sted der alle klientene få en aktiveringsnøkkel. den er spesielt designet for bedriftskunder og er mest kompatibel med Vista og Windows 2008. MAK, på derimot krever bare en engangs aktivering med litt støtte fra Microsofts vertsbaserte aktivering tjenester eller en MAK Proxy Server.
Aktivering med MAK er gjort mulig av en unik alfanumerisk nøkkel kan aktivere et bestemt antall datamaskiner. Såvidt installasjonen er opptatt av, beviser KMS mer praktisk som den gjør at datamaskinen automatisk oppdage den via DNS. En forutsetning er en dynamisk DNS med SRV-post støtte. uten det, kan det krever manuell og individuell tilgang til kundenes registeret for å finne lokale KMS. med Met forutsetninger, nei ytterligere klient konfigurasjon for aktivering er nødvendig ved installasjon, selv med nyinstallert PC, så lenge de er innenfor nettverket.
MAK aktivering trenger ivrig veiledning under installasjon og aktivering prosess. Hver PC som blir lagt for aktivering er lik individuell konfigurasjon. imidlertid ikke MAK ikke trenger internettilgang for å fullføre aktiveringen. Tilsvarende er KMS også i stand til ferdigstillelse uten ytterligere endring på brannmuren. Base kravet er at den skal sikre at KMS vert kan koble til Microsofts volumlisensiering servere.
i forhold til aktivering kapasitet og utløp, er MAK mer fordelaktig enn KMS. Den tidligere har en en-gang, ikke utløper aktivering. Det krever ikke hyppige oppdateringer med produkt nøkler, og dermed bedre sikkerhet fra aktivering fiasko. Den eneste ulempen vil være dens begrensede antall aktivering, hvor den mengde klienter som kan catered er avhengig av antall lisenser som er kjøpt,. dermed øker behovet for å kjøpe tilbake konsesjoner over tid Motsatt har KMS å opprettholde to nivåer av reaktivering hver 6. måned Første nivå består. av hver klient i nettverket og andre, KMS-verten. Dette innebærer en ekstra oppgave regelmessig overvåking av KMS-server, DNS, kundene og deres tilkoblingsstatus. Hva er bra om det selv, er at det kan aktivere et uendelig antall klienter uavhengig av lisens. En annen viktig faktor å vurdere er organisasjonens IT-struktur (i. e. antall datamaskiner, type maskiner bærbar eller stasjonær, antall sub-filialer /avdelinger). KMS fungerer best med mer enn 50 maskiner, for det meste stasjonære og med en sentralisert oppsett. Dette skyldes det faktum at det er svært avhengig til en KMS vert Selv om en kunde har mulighet til å bruke flere maskiner, er det likevel ideelt å opprettholde en enkelt server,. Ellers, øker det risikoen på integritet av klient-DNS-tjener-tilkobling, og ikke minst, mer vedlikehold og sannsynlig feilsøking arbeid. motsetning KMS, jobber MAK mer fleksibelt selv med mindre enn 25 datamaskiner, både bærbare og stasjonære, med desentraliserte IT-strukturer. det utgjør ikke så mye begrensning uansett hvordan din IT-infrastruktur er organisert, uavhengig om den har flere grener, høy sikkerhet nettverk og bruker en god blanding av stasjonære og feltet datamaskiner.
Oppsummering :
en KMS krever aktivering, men lar brukerne gjøre dette innenfor nettverket mellomtiden innebærer MAK engangsavgift for aktivering kun
2. for å fullføre aktiveringen, ikke MAK ikke trenger internettforbindelse. for KMS, må du koble til Microsofts lisensservere.
3. MAK aktiveringsnøkkelen trenger ikke å fornyes. for KMS, må det bli reaktivert hver sjette måned.
4. KMS kan også fungere veldig bra med mer enn 50 datamaskiner. MAK kan bare fungere optimalt med mindre enn 25 datamaskiner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------