Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom Ableton Live og suite

En av de mer avanserte, men brukervennlige musikk manipulasjon programvare på markedet i dag er Ableton Live. Det er en loop-basert musikk sequencer og arbeidsstasjon for digital lyd ( DAW ) er utviklet spesielt for Mac. OS og Windows ved Ableton Hva gjør det skiller seg ut er at det er støtter tre svært forskjellige funksjoner, det er et verktøy som brukes for 1) live opptredener, 2 ) komponering og arrangering, og 3 ) å blande spor ( av DJs ). som standard leveres den med to instrumenter som er Impulse ( tromme-utløser ) og enklere ( sampling ), men kan støtte flere seg like Electric, Spenning, kollisjon, trommemaskiner, Session trommer, Essential og Orchestral Instrument Collection og mange andre. Når det gjelder grensesnitt, den består av to visninger-ordningen utsikt og økten utsikt. Førstnevnte er primært brukt til å organisere og utløse sett med MIDI-og audio kalt klipp, mens sistnevnte er brukt for registrering av spor fra sesjon syn ytterligere manipulere deres arrangement og effekter, og for manuell MIDI-sekvensering. det inkluderer også en lang liste av effekter, hvorav de fleste er allerede vanlige effekter i det digitale signalet foredlingsindustrien. de er imidlertid mer rettet mot Lives målgruppe elektroniske musikere og DJs. Eksempler på som er Beat Repeat, Dynamic Tube, Multiband Dynamics, resonatorer, Velocity, Chorus, Compressor, etc. Videre har Ableton Live blitt utviklet i mange versjoner med variasjoner i funksjoner, grensesnitt, verktøy, formater som støttes, osv. Den siste av versjonene er Ableton live 8 og Ableton Suite
Ableton Live 8 ble lansert april 2026nbsp. Denne versjonen inkluderer en rekke ekstra funksjoner i tillegg til de grunnleggende nevnt tidligere. Deler av add-ons er en integrert max /MSP-plattformen, internett samarbeidsfunksjoner, en rekke nye effekter og arbeidsflyt forbedringer, en raffinert piratkopiering beskyttelse system, og en dedikert maskinvare kontroller utviklet i samarbeid med Akai, kalt APC40. Det er spesielt konstruert for å støtte aktiviteter fra komposisjon, låtskriving, innspilling, produksjon, remiksing å leve ytelse. Det er godt kjent med live artister for sin ikke-lineære, intuitive flyt, samt kraftig sanntid redigering og fleksibel ytelsesalternativer. Add-ons inkludere flere nye teknikker og forbedringer med en ny groove motor, oppgradert vridning, lever looping, nye effekter, crossfades i ordningen utsikt og et omarbeidet MIDI editor. Ableton Live viser seg å være svært dynamisk i bokstavelig lage musikk som dekker alle faser fra komposisjon til live-opptreden.
Ableton Suite, derimot, skryter seg å være en komplett pakke som har både verktøy og lyd. Det er en omfattende programvare studio som i utgangspunktet har alle funksjonene til Live 8 pluss en ny lyd bibliotek jam-pakket med lyder og nyttige ressurser. Suite 8 inneholder 10 Ableton instrumenter inkludert synther, en sampler, elektriske og akustiske trommer, stikker, og en rekke av samplede instrumenter, helt nye, Kollisjon og Latin Percussion-og en re-konstruert operatør. blant sitt omfattende utvalg av tilleggsprogrammer, gjør lydbibliotek det skiller seg ut blant de andre versjonene. Biblioteket er en velbalansert samling av lyder og ressurser som den virkelige verden lydobjekter, forhåndsinnstillinger, syntese, groover, og maler blant mange andre. Den har også gode temaer eller maler med pre-konfigurerte spor og ruting som er ofte brukt som bakgrunn i live opptredener eller opptak. Noen av sine fremstående tilleggsprogrammer er avanserte fordreining og real-time stretching, Muti-track opptakskapasitet på opp til 32-bit/192 kHz og flere kjerner, multiprosessor støtte. Oppsummering
1) Ableton Live 8 og Suite er to av Ableton Live sin nyeste versjonene
2) Ableton Live 8 er en arbeidsstasjon for digital lyd som har verktøy og funksjoner som støtter alle faser av musikk-making fra sammensetningen å leve ytelse.
3) Ableton Suite er omfattende programvare som har all funksjonaliteten til Live 8 med tillegg av en lyd bibliotek. Det er vel kjent for å være et komplett verktøy-og-lyd pakke.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------