Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom AHB og AXI

AHB er avansert høy ytelse Bus og Axi er avansert Extensible Interface. Både ABH og Axi er Buss mestere, som er veldig annerledes på mange aspekter.
Når Avansert høy ytelse Bus er en enkelt kanal Bus, er det avansert extensible Interface en flerkanals buss. AHB er også en felles buss mens Axi er en lese /skrive optimalisert buss. i AHB, hver av bussen mestere vil koble til en enkelt-kanal delt buss. på den annen side vil bussmaster i Axi koble til en Les data kanal, Les adresse kanal Skriv data kanal Skriv adressen kanal og Skriv svar kanal.
En annen forskjell som blir lagt merke til er at bussen ventetider i AHB starte lavere enn Axi. den AHB starter på 16 Byte transaksjoner hvor som Axi starter på 64 Byte transaksjoner. Det kan også sees at AHB Bus utnyttelsen er høyere enn Axi utnyttelse. Dessuten bruker Advanced extensible Interface rundt 50 prosent mer strøm, noe som betyr at AHB har et forsprang på den.
Advanced extensible Interface er tredje generasjon av Advanced Microprocessor Bus Arkitektur grensesnitt. Noen av funksjonene i Axi incude egen adresse /kontroll og data faser, brast baserte transaksjoner med start adresse utstedt, støtte for unaligned dataoverføringer med byte strober, enkel tilsat registrere stadier for å gi timing nedleggelse og utstedelse av flere utestående adresser, den Axi, som passer høyhastighets sub-mikrometer interconnect, rettet i hovedsak høye klokkefrekvensen system design og høy ytelse
Noen av funksjonene i Advanced høy ytelse Bus inkluderer enkelt kanten klokke protokollen, flere bussruter mestere, delte transaksjoner, pipelined operasjoner, brast overføringer, ikke-Tretrinns implementering og store buss-bredder.
Oppsummering
1. AHB er avansert høy ytelse Bus og Axi er avansert Extensible Interface.
2. Når Advanced High-ytelse Bus er et enkelt kanal Bus, er det avansert extensible Interface en flerkanals Bus.
3. i AHB, vil hver av bussen mestere koble til en enkelt-kanal delt buss. på den annen hånd, vil bussen mester i Axi koble til en Les data kanal, Les adresse kanal Skriv data kanal Skriv adressen kanal og Skriv svar kanal.
4. Den AHB er også en felles buss mens Axi er en lese /skrive optimalisert buss.
fem. Buss ventetider i AHB starter lavere enn Axi.
6. Avansert extensible Interface bruker rundt 50 prosent mer strøm, noe som betyr at AHB har et forsprang på den.
7. AHB Bus utnyttelse er høyere enn Axi utnyttelse
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------