Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom AFM og STM

AFM refererer til Atomic Force Microscope og STM refererer til scanning tunneling mikroskop. Utviklingen av disse to mikroskoper regnes som en revolusjon i atom-og molekylnivå feltene.
Når man snakker av AFM, tar det presise bilder ved å flytte en nanometer størrelse tips over overflaten av bildet. STM fanger bilder med quantum tunneling.
av de to mikroskoper, var scanning tunneling mikroskop den første å bli utviklet.
motsetning til STM, gjør sonden en direkte kontakt med overflaten eller beregner begynnende kjemiske bindinger i AFM. STM Bildene indirekte ved beregning av kvante graden tunnelering mellom han sonde og prøve.
En annen forskjell som kan sees er at tuppen på AFM berører overflaten forsiktig berører overflaten mens i STM, er spissen holdes på en kort avstand fra overflaten.
motsetning til STM, ikke AFM ikke måle tunneling gjeldende, men bare måler den lille kraft mellom overflaten og tips.
det har også vært sett at AFM oppløsningen er bedre enn STM. Dette er grunnen til AFM er mye brukt i nano-teknologi. Da snakker av avhengighet mellom kraft og avstand, er AFM mer kompleks enn den STM.
Når scanning tunneling mikroskop er normalt gjelder for ledere, er det Atomic Force Microscope gjelder for både ledere og isolatorer. AFM passer godt med væske og gass miljøer mens STM opererer bare i høyt vakuum sammenlignet med STM, gir AFM en mer topografisk kontrast direkte høyde måling og bedre overflate funksjoner
Sammendrag
1. AFM tar presise bilder ved å flytte en nanometer størrelse tips over overflaten av bildet. STM tar bilder ved hjelp av Quantum tunneling.
2. Sonden gjør en direkte kontakt med overflaten eller beregner begynnende kjemiske bindinger i AFM. STM Bildene indirekte ved å beregne Quantum grad tunnelering mellom han sonde og prøve.
3. Tipset i AFM berører overflaten forsiktig berører overflaten mens i STM, er spissen holdes på en kort avstand fra overflaten.
4. AFM oppløsning er bedre enn STM. Dette er grunnen til AFM er mye brukt i nano-teknologi.
5. Når scanning tunneling mikroskop er normalt gjelder for ledere, er det Atomic Force Microscope gjelder for både ledere og isolatorer.
6. AFM passer godt med væske og gass miljøer mens STM opererer bare i høyt vakuum.
7. av de to mikroskoper, scanning tunneling mikroskop var den første som skal utvikles.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------