Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom RG6 og RG6/U

RG6 var en gang en militær spesifikasjon for koaksialkabler som brukes til å bære radiobølger for kommunikasjon. RG står for radio guide og 6 angir de elektriske egenskapene til kabelen. RG mil spec er allerede dødt, og det har blitt allment akseptert av allmennheten som kabling spesifikasjoner for overføring av data fra ett punkt til et annet. Gode eksempler på RG6 kabel bruk er i ledningene av kabel-TV-systemer.
Når det kommer til RG6 og RG6 /U er det egentlig ingen klar eller tydelig forskjell mellom de to at alle faktisk kan feste som solid faktum. Det er egentlig ingen forskjell med hensyn til de elektriske egenskapene til disse kablene gjør en egnet som en erstatning for den andre i de fleste tilfeller. Det er to store tanker om hva U står for og hvordan de skiller seg fra de vanlige RG6 kablene.
den primære tanken på hva U står for er Underground eller UV motstand som gjør det ideelt for bruk i eksterne steder hvor det kan bli eksponert for vær og andre korroderer faktorer. ulike produsenter har full kontroll over hvordan de konstruerer sine kabler så lenge de fremdeles beholde de elektriske egenskapene i RG6 spesifikasjonen. Disse kablene kan ha ekstra skjerming som gjør dem vare lenger eller fungere bedre enn andre RG6 kabler mens de har vært brukt utenfor beskyttelse av en solid struktur.
Den sekundære tanken med hensyn til U er at det rett og slett betyr Universal . som en universell kabel, betyr det bare at den kan brukes uansett formål som passer til RG6 kabelen. det ville også bety at det er faktisk ikke annerledes enn en standard RG6 kabel. Uansett hva U betegnelse handler om, de identiske elektriske egenskaper gjør at du kan bruke begge kablene om hverandre så lenge du har de rette kontaktene for å terminere kablene med og grensesnitt med utstyret. Men da legge ut kabling utenfor, er det bedre å være safe than sorry. Det er best at du bruker en RG6 /U kabel i stedet for en RG6 kabel. Det er også best å kontakte produsenten av kabelen du har tenkt å kjøpe bare for å sørge for at den har de riktige egenskapene for dine behov
Oppsummering :
1. Det er ingen klar eller offisielle differensiering mellom RG6 og RG6 /U
2. RG6 er betegnelsen mens U står for underjordisk eller UV motstand
3. RG6 erbetegnelse mens U står for universell
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------