Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom Pentium og Athlon

Navnene Pentium og Athlon er trolig to av de største når det gjelder mikroprosessorer. Disse to var de konkurrerende navnene for nesten et tiår. Pentium er en mikroprosessor linje fra industrien giganten Intel, mens Athlon er en mikroprosessor linje fra sin største rival selskap, AMD. i denne perioden, det var tider da den nåværende Pentium gave var bedre enn dagens Athlons og vice versa.
Bortsett fra de ulike selskaper som produserer dem, er de fleste store forskjellen mellom dem socket type. Selv om noen pentiums og noen Athlons ikke har samme socket type, kan du aldri bruker en Pentium mikroprosessor på et brikkesett beregnet for Athlons eller Athlons på et brikkesett som var ment for pentiums. Du kan aldri utveksle disse to og oppgradering stier er alltid begrenset til den samme linjen med mindre du endrer ditt hovedkort sammen med prosessoren. pentiums kjører på et mye høyere klokkefrekvens enn Athlons. tross for dette, på fremføring av samtidsmusikk pentiums og Athlons er egentlig aldri så langt fra hverandre. Når det gjelder ytelse, du egentlig ikke kan si at man er absolutt bedre enn den andre som det er flere faktorer som du må vurdere. Men generelt er pentiums anses å være den øverste utøver, men er ofte veldig dyrt mens Athlons gir best valuta for pengene. for selv om Athlons tendens til å være litt tregere enn pentiums, de er også priset mye lavere. Og for den vanlige hjemmebruker som sjelden, om i det hele tatt, presser maskinen hans til det ytterste, er det ingen forskjell mellom disse 2.
Med den siste overgangen til multi-core prosessorer, har Intel endelig droppet Pentium navn når de tilpasset Core-arkitektur. Deres nyeste mikroprosessorer er nå under Core og Core 2 merker. AMD er også følge etter med innføringen av Phenom linje av mikroprosessorer, som også er multi-core. tross for dette, kan noen Pentium og Athlon mikroprosessorer fortsatt finnes i markedet i dag, men de er nå sakte fases ut til fordel av de nyere og kraftigere linjer.
Oppsummering :
en Pentium er en Intel mikroprosessor mens Athlon er en AMD prosessor
to Pentium og Athlon ikke har samme socket type og elektriske forbindelser <. br /> 3. pentiums kjøre på høyere klokkehastighet enn Athlons
4. pentiums tilby den beste ytelsen mens Athlons tilby den beste verdien
fem. Pentium navnet ble droppet i nyere Intel-prosessorer, mens Athlon navnet er fortsatt i bruk
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------