Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom AES og TWOFISH

Advanced Encryption Standard, eller AES, er for tiden den nyeste standarden som er vedtatt av myndighetene i USA for å kryptere topp hemmelig informasjon. Etiketten av AES var ikke i utgangspunktet ment for et enkelt krypteringsmetoden men i stedet var det en konkurranse mellom mange blant de fem finalistene er Rijndael og twofish Rjindael vant og ble vedtatt som AES mens twofish tydeligvis ikke
AES er en blokk chiffer og. bruker en substitusjon-permutasjon nettverk for kryptering av data. På den annen side bruker twofish en Feistel nettverk for å utføre samme oppgave. Det betyr at twofish er svært lik, men mye mer kompleks enn de eldre standardene DES (Data Encryption Standard) og 3DES ( Triple DES ). til tross for at ligner den eldre DES-kryptering, er twofish uknuselig,. selv i teoretiske perspektiv AES er også en meget robust kryptering standard spesielt med veldig lange nøkkellengdene det finnes tilfeller om hvor AES kryptering er skjør. det er ikke veldig alarmerende, men som bruddet ble gjort på 8 runder versjonen, som ikke er i bruk. Det er fortsatt ingen påvist angrep der data ble faktisk innhentet av å bryte AES kryptering. Avhengig av lengden på nøkkelen, implementerer AES forskjellig antall runde med kryptering. For sentrale størrelser av 128 bits, 192 bits, og 256 biter, er antall runder 10, 12 og 14 henholdsvis. twofish ikke varierer antall runder for en tast størrelse. stedet bruker den et fast antall 16, uansett.
Sannsynligvis den primære grunnen til at Rijndael ble valgt for AES snarere enn twofish er det faktum at det er svært effektiv når det gjelder maskinvare. Det krever mindre minne og færre sykluser for å kryptere data. Selv om effekten er mindre på high-end utstyr, for lave enden enheter gapet kan være svært viktig.
Selv om det kan virke som bryte chiffer er den eneste måten å bryte seg inn i et sikkert system det er faktisk den vanskeligste måten å gjøre det. spesielt når du står overfor en svært tøff kryptering standard som både AES og twofish er Oppsummering :
en AES er faktisk Rijndael mens twofish er en av AES finalist
2. AES bruker substitusjonen-permutasjon nettverk mens twofish bruker Feistel nettverket
3. AES er skjør i noen former mens twofish er
4. AES implementerer færre runder enn twofish
5. AES er mer effektiv enn twofish
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------