Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom ADSL og SDSL

ADSL ( Asymmetric Digital Subscriber Line ) og SDSL ( Symmetric Subscriber Digital Subscriber Line ) er de to store gruppene når det kommer til bredbånd internett-tilkoblinger. De fleste store forskjellen mellom disse to gruppene er i hvordan mye båndbredde de bevilger til brukeren. Siden SDSL er symmetrisk. tilbyr lik nedlasting og opplasting hastigheter til brukeren stund, selv om nedlastingshastigheten er også svært høy for ADSL, kan opplastingshastigheten være betydelig lavere. Noen mennesker, spesielt de som laster opp videoer eller annet innhold, foretrekker kanskje den høye opplasting båndbredde av SDSL, men for folk flest, gir ADSL nok opplastingshastighet siden vi laster ned mye mer informasjon enn vi laste opp når du surfer på internett, se videoer, og nedlasting av filer.
Det mest store fordelen at ADSL har er evnen til å ha DSL og en telefon enhet på de samme to ledninger, og de kan brukes samtidig. Dette er fordi ADSL ikke tar opp hele båndbredden. SDSL bruker hele båndbredden og etterlater ikke rom for en telefon enhet. båndbredde for telefonen er allokert til opplastingshastigheten og forklarer mye høyere båndbredde til tross for å bruke de samme to ledninger.
ADSL er en standardisert teknologi og som sådan, kan de fleste enheter som kan operere med ADSL brukes om hverandre. De tilpasser seg standarden og er derfor kompatibel. SDSL er proprietær og ble aldri standardisert, slik at produsentene å implementere sine egne standarder i hvordan deres enheter er ment å betjene. Dette betydde at de fleste SDSL enheter vil bare fungere når de er fra samme selskap. Bruke enheter fra ulike selskaper ikke ville sørge for at ditt nettverk vil som forutsatt.
ADSL er i dag den teknologien som er deployert i de fleste deler av verden der høyhastighets internett tilkobling blir nytes. SDSL derimot, regnes som en arv teknologi Det brukes ikke lenger i moderne distribusjoner som det har blitt etterfulgt av G SHDSL og er i stor grad anses som foreldet Sammendrag:
1. ADSL er asymmetrisk mens SDSL er symmetrisk
2. opp-og nedlasting hastigheter på SDSL er like mens det av ADSL er ikke
3. ADSL kan ha en telefon enhet på samme linje mens SDSL kan ikke
4. ADSL er en standardisert teknologi mens SDSL er proprietær og ble aldri standardisert
fem. ADSL er den nåværende teknologien som brukes i dag, mens SDSL regnes som arv teknologi
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------