Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom WAV og WMA

Windows Media Audio eller WMA er et nylig filformat som ble opprettet av Microsoft som standard for sine medieapplikasjoner. WAV er bare en forkortet versjon av WAVE. Den bruker PCM-koding metode som også brukes av lyd-CDer. WMA lagrer komprimert lyd for å minimere filstørrelsen uten å ofre altfor mye lydkvalitet. Selv WAV er også i stand til å lagre komprimert lyd, blir det sjelden brukt som eksempel. WAV-filer ofte inneholder ukomprimert lyd som opptar mye plass på harddisken for hvert sekund av lyden.
grunn av aldersforskjellen mellom WAV og WMA, det er også en stor forskjell mellom antall enheter som er i stand til å spille av filer som er kodet hvert format. WMA støttes bare av nyere enheter, inkludert musikkspillere. WAV er svært enkel og nesten alle enheter som er i stand til å spille av lyd er også i stand til å spille WAV-filer. Søknader bruke WAV for å sikre at den er i stand til å spille lydene som WAV er ofte den største fellesnevner mellom operativsystemer når det kommer til å spille lyd.
Bruk av WAV har falt til veikanten gjennom årene, skyldes i stor grad delvis folks misforståelse at det ikke er i stand til å holde komprimerte filer. De fleste brukere foretrekker å bruke populære lossy formater som MP3, WMA, og AAC. Selv WMA er ikke den ledende filformat for bruk i bærbare enheter, antall enheter som har er WMA-filer på vei opp. Dette er i stor grad på grunn av kompet av Microsoft og populariteten av Windows operativsystem.
Når det gjelder redigering, er WAV ofte det foretrukne formatet mellom de 2. Siden lyd i filen er ukomprimert, ikke datamaskinen trenger å holde på komprimere og pakke ut data for å gjennomføre endringene gjort på lydstrøm. Til tross for at svært forskjellig fra hverandre, WAV og WMA har hver sine egne formål. WMA er i stor grad brukes til å lagre musikk og andre lydfiler som er ganske lenge på grunn av sin utmerkede kvalitet til størrelsen forholdet. WAV blir ofte brukt av mange programmer for å lagre små biter av lyder som. piper og klikk
Summary :
1. WMA brukes til å lagre komprimert lyd mens WAV brukes vanligvis til å lagre ukomprimert lyd
2. WAV støttes av praktisk talt alle enheter mens WMA støttes bare av nyere enheter
3. WMA er svært populær mens WAV brukes sjelden
4. WAV er mye lettere å jobbe med i forhold til WMA når du redigerer lydfiler
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------