Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom VPN og MPLS

Virtual Private Network ( også kjent som VPN ) er et datanettverk. Dette nettverket er lagdelt på toppen av et datanettverk som ligger under den. Personvern connotes at dataene som overføres via VPN er ikke synlig for, eller innkapslet fra, trafikken av det underliggende nettverket. Dette er mulig på grunn av sterk kryptering mest VPN er utplassert for å være høye Security Network tunneler. som sådan, er trafikken som skjer innenfor VPN sett på som en annen trafikkstrømmen til det underliggende nettverket. I en teknisk forstand, Link Layer protokoller fra den virtuelle nettverk, det vil si den senker laget av Internet Protocol Suite-er graver i transportnettet under. I opplag termer, er forbindelsen tenkt som et rør i en pipe-ytre røret er din internettforbindelse.
Multiprotocol label Switching ( også kjent som MPLS ) er en mekanisme som styrer og bærer data fra ett nettverk node til den neste. det gjør det lettere å skape virtuelle koblinger mellom fjerne noder. Det har også evnen til å kapsle pakker av en rekke nettverksprotokoller. Det er en svært skalerbar, protokoll uavhengig, data bærer mekanisme. Dette utgangspunktet betyr at datapakkene er tildelt etiketter og det fattes vedtak om hvor de vil bli videresendt basert på innholdet på etiketten, uten å måtte undersøke pakken selv. Som sådan er en bruker i stand til å lage ende til kretser over hvilken som helst type medium som brukes for virtuell transport og bruk av enhver protokoll. Hovedmålet er å eliminere avhengighet av noen bestemt Data Link Layer-teknologi ( ATM, Frame Relay, SONET eller Ethernet, for eksempel).
Secure VPN bruke kryptografiske tunnelprotokollene for å gi nødvendig og ment konfidensialitet, avsender-autentisering, og meldingen integritet for å oppnå den høyeste grad av sikkerhet. protokollene som utfører disse funksjonene inkluderer mange funksjoner som inkluderer, men er ikke begrenset til Internet Protocol Security (eller IPsec ), som er en standard basert sikkerhetsprotokoll med obligatorisk støtte, Transport Layer Security (eller SSL /TLS ), som brukes for tunnelering trafikken av et helt nettverk, og Secure Socket tunnel Protocol (eller SSTP ), som tunneler PPP eller L2TP trafikk gjennom en SSL 3.0 kanalen. MPLS er operable ved OSI-modellen lag-som ligger mellom tradisjonelle definisjoner av Layer 2 ( Data Link Layer ) og Layer 3 ( Network Layer ). Det er ofte referert til som lag 2. 5-protokollen. Den ble designet spesielt for å levere enhetlige data frakter tjeneste for krets baserte klienter og pakkesvitsjing klienter-som gir en datagram tjeneste modell. Det ble også utviklet for å kunne gjennomføre en utvalg av trafikk ( IP-pakker, innfødt ATM, SONET og Ethernet-rammer, for eksempel).
Summary :
en VPN er et nettverk lagvis oppå et datanettverk, MPLS regisserer og bærer data fra ett nettverk node til neste
2. VPN bruk kryptografisk tunnelprotokollene å gi høy sikkerhet, MPLS er operable mellom data Link Layer og Network Layer
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------