Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom VLAN og subnett

VLAN ( Virtual Local Area Network ) foreligger når to eller flere porter er koblet fysisk eller gruppert sammen av noen brikke av nettverk hardware /software som støtter VLAN funksjonalitet. I det hele er en VLAN veldig lik som en fysisk LAN. Deres største forskjellen er VLAN evne å gruppere endestasjoner sammen uten krav om å bli plassert på samme nettverk bryteren. I VLAN, konfigurasjon av nettverket kan gjøres via programvare i stor utstrekning. utgangspunktet, VLAN brukt på lag 2 å bryte opp broadcast domains.
hvert VLAN regnes som en separat enhet, og det kan bare nå en annen VLAN gjennom en router. Du kan bruke et enkelt nettverk med VLAN, men når en nettverket går ned eller annen grunn, er hele logisk nettverk bekymret. VLAN er svært nyttig når en IT-tekniker ( system eller nettverk admin ) ønsker å gruppere organisasjonens avdelinger for bedre arbeidsprestasjoner, mindre trafikk, og mer effektivitet.
Et subnett er egentlig en gruppe av IP-adresser. noen spesiell adresse kan nå hvilken som helst adresse uten å bruke noen ruterenhet hvis de tilhører samme subnett nå, hvis adressen du ønsker å nå er utenfor subnettet, deretter akkurat som i VLAN, må du gå via en ruter. Subnet er på lag 3 ( IP ), hvor IP-adresser tilhører.
Når du er subnetting, er du faktisk dele en IP-adresse i mindre subnett. Dette oppnår et tillegg av flere nettverk til systemet, en ting som enhver organisasjon eller etat ville stadig trenger. Den store ting om subnetting er at subnett er upåvirket med andre subnett går ned eller har tekniske sammenbrudd. Det kan sies at VLAN er software-basert og subnetting er primært hardware-basert. Selv VLAN noe oppfattes å være mangler i sikkerhet som de kan bli hacket, er det fortsatt mer populært nettverket segregering av valg av mange administratorer.
Oppsummering :
en VLAN er funnet å være mer populær enn subnetting, men oftere enn ikke, er begge brukes til å utfylle hverandre
2. VLAN er arbeider på lag 2 mens subnett er på lag 3
3 subnett er mer opptatt av IP-adresser
4 Mange vil vurdere. som subnetting er sikrere men VLAN bringer mer nettverk effektivitet.
fem. VLAN er i stor grad software-basert, mens subnett er hardware-basert.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------