Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom ubuntu og linux

Er du en Windows eller en MAC person?
Dette spørsmålet er ofte spurt blant PC-brukere. Begge er enormt populære operativsystemer ( OS), men sant Teknologikyndige ha kunnskap om andre systemer, eller i det minste ta andre systemer hensyn. Linux er en mindre kjent operativsystem, men likevel truer Windows og MAC produsenter, hovedsakelig fordi de er gratis.
Linux er faktisk et generisk navn som brukes å henvise Unix-lignende operativsystemer. det er imidlertid tydelig på grunn av sin bruk av Linux Kernel, som ble startet av Linus Torvalds i 1991. Linux er den fremste eksempel på en åpen kildekode . Programmeringen eller kildekoden er fritt brukes, endres og videreformidles.
Linux-systemer kan installeres i diverse maskinvare, slik som smartphones, bærbare datamaskiner, PDA, og så videre. bruken av Linux er svært utbredt i servere. Det er også rapportert at i 2008 ble minst 60 prosent av web-servere over hele verden kjøres på Linux operativsystemer. Selv om Linux ikke kan matche populariteten til Mac og Windows i desktop-markedet, har Linux vært jevnt økende sin popularitet i området. Bakgrunnen for den økende bevisstheten om Linux operativsystemer for personlige datamaskiner bruk, er hovedsakelig på grunn av Ubuntu distribusjonen.
Ubuntu er basert på Linux, et prosjekt initiert av den sørafrikanske, Mark Shuttleworth. det er faktisk bare en av Linux-distribusjoner, eller distroer, sammen med Fedora, Suse, Mandriva og Debian. til dags dato, er det kanskje den mest kjente, som det ble hevdet å være mest brukte typen av Linux baserte OS på desktop-installasjoner. navnet Ubuntu var fra et afrikansk ideologi, som betyr menneskelighet overfor andre ». Ubuntu gir en brukervennlig og stabil OS som er rettet mot den gjennomsnittlige PC-bruker. Det kan skilte med enkelhet, og enkel installasjon i tillegg. Linux hadde allerede eksistert i ganske lang tid da Ubuntu ble annonsert i 2004. mottak av Ubuntu som en ny distro var som ingen andre før det. mange brukere og utviklere tok interesse i det, og fra det meget bra å ta av, har det blitt den mest populære desktop distribusjon av Linux. Denne populariteten enda styrket sin forbedring og utvikling til å bli en meget sterk konkurrent av proprietære systemer på markedet i dag. På grunn av finansieringen av den ekstremt velstående Ubuntu opphavsmann, startet prosjektet på riktig måte, og ble fulgt opp i en enda bedre måte. Ubuntu CDer faktisk sendes gratis til interesserte brukere, og dette er trolig en av de tingene som hjalp øke sin prominens
Summary :
en Linux er en generisk betegnelse for Unix-lignende operativsystemer, og det har ulike typer distribusjoner; Ubuntu er bare ett av. dem.
2. Linux startet i 1991, mens Ubuntu tok av i 2004.
3. Først var Linux bruken dominerende i servere, og det var utgivelsen av Ubuntu som gjorde en masse folk vurdere å bruke Linux-systemet på sine datamaskiner.
4. Linux er basert på Linux Kernel, som ble skrevet av Linus Torvalds. Ubuntu, derimot, var basert på Linux-systemet, og dette prosjektet ble initiert av en multimillionær ved navn Mark Shuttleworth.
5. Andre Linux distribusjoner inkluderer Fedora, Debian, Suse, Mandriva, og så videre. Den mest populære av alle, spesielt i stasjonære anlegg, er Ubuntu.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------