Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom WSS og MOSE

Microsoft Sharepoint er en samling av programvare elementer og andre lignende produkter. Microsoft har partisjonert produktene i to grupperinger. De to delene er navngitt WSS, som i Windows Sharepoint Services, og MOSS, som i Microsoft Office Sharepoint Server. De eksakte fullstendige navn på nyere produkter er WSS 3.0 og MOSS 2007. det er faktisk en Microsoft Office Sharepoint Server 2010, men det er for øyeblikket i betaversjon.
i utgangspunktet vil WSS og MOSS hjelpe bedrifter til å drive bedre på grunn av forbedrede og mer effektive metoder for deling og ledelse. Den største forskjellen mellom de to er at WSS er ganske grunnleggende, og Moss er mye mer avansert. I analogi, er MOSS WSS på steroider.
WSS er praktisk talt gratis til de fleste bedrifter og organisasjoner, som det er lisensiert gjennom Windows Server (2003 og 2008) eller Microsoft Small Business Server. det passer for små og mellomstore prosjekter. WSS tillater små organisasjoner til å sette opp og vert interne nettsider og mellomrom. oppsettet og distribusjon er ukomplisert, og det er lite eller ingen hjelp trengte fra IT-profesjonelle. En person med grunnleggende kunnskaper vil være nok.
Som standard er WSS ikke satt opp på Windows Server. Det bør være konfigurert først, for selskapet å gjøre bruk av sine funksjoner. i et tilfelle hvor et selskap vurderer WSS standardfunksjoner å mangle, anbefales det at MOSS skal bli benyttet
MOSS, derimot, er hovedsakelig bygget basert på WSS samarbeidsplattform, men det. er et produkt av seg selv, noe som krever sin egen lisensiering standard eller Enterprise. Moss vil også koste mer siden det innebærer kjøp av noen programvare. Noen ganger kan det også kreve et kjøp av spesiell maskinvare. Naturligvis har MOSS flere funksjoner og funksjonalitet som kan være nyttig for større prosjekter. Selv MOSS sitter på toppen av WSS stiftelsen, den har mange funksjoner bonuser. de ekstra funksjoner kan vise seg å bli gunstig for større rifler organisasjoner og prosjekter. Noen av disse ekstra funksjoner inkluderer Excel Services, Business datakontakt og Mine områder, og mange andre. Den har bedre overordnet styring, og flere arbeidsflyter kan det imidlertid ta litt mer ekspertise fra en IT myndighet til å sette den opp effektivt
Oppsummering :
1. WSS er mer rimelig som den er sendt med Windows Server 2003 eller Microsoft Small Business Server.
2. MOSS koster mer enn WSS fordi det krever sin egen lisensiering, og det krever kjøp av annen programvare og valgfri hardware.
3. WSS er egnet for små og mellomstore prosjekter, mens Moss er for høyt budsjettert, større prosjekter.
4. MOSS er faktisk basert på WSS plattformen, og kun utvidet med ekstra komponenter.
fem. WSS er begrenset, men mye enklere å ansette sammenlignet med omfattende men mer komplisert MOSS.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------