Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom TCP og IP

Transmission Control Protocol ( også kjent som TCP ) er en kjerne protokoll av Internet Protocol Suite. Den opererer på et høyere nivå enn sin landsmann, Internet Protocol ( også kjent som IP. ) de to viktigste bekymringene til TCP er de to end systemer-. en nettleser og en web server, for eksempel TCP gir levering av en strøm av bytes fra et program fra en datamaskin til en annen. TCP er også ansvarlig for å kontrollere størrelse, flytkontroll, frekvensen av datautveksling, og nettverk trafikkaos.
IP er en protokoll som brukes for datakommunikasjon over en pakkesvitsjede Internetwork ( det vil si en Internetwork der alle overførte data er gruppert sammen ). Som med TCP, det bruker også Internet Protocol Suite. det er den primære protokollen i Internett lag av Internet Protocol Suite. Dens hovedoppgave er å levere fremragende protokoll datagrammer ( også kjent som pakker ) fra kilden verten til målet vert basert bare adressene deres. Som sådan, definerer IP adressering metoder og strukturer for innkapsling av pakkene.
TCP tilbyr kommunikasjonstjenester på en mellomnivå mellom et program og IP. Hva dette betyr er at når et program vil sende en stor bit av data over internett ved hjelp av IP, istedenfor å bryte dataene i størrelser som passer IP og bruke en rekke forespørsler fra IP, er programvaren i stand til å utstede en enkelt forespørsel til TCP, og la denne protokollen håndtere detaljene i IP overføringen. TCP oppdager problemer som oppstår i IP, ordner forespørsler videresending av de pakkene som ble tapt, rekkefølgen på pakkene (slik at de blir satt inn i riktig rekkefølge ), og bidrar til å minimere trafikk på nettverket ( for å redusere forekomsten av andre problemer ned linjen ). Når alt dette er gjort og riktig kopi av data har vært samlet, pakken videre til applikasjonen IP innkapsling betyr at data fra en øvre laget protokollen samles i form av en pakke.-eller datagram det er ikke reelt behov for krets oppsett før en vert sender pakker til en annen host som det aldri tidligere har kommunisert som sådan, er IP-en protokoll uten en tilkobling-. i direkte kontrast med offentlige svitsjede telefonnettverk som krever oppsett av en krets i rekkefølge for hver telefonsamtale til å gå gjennom. Som et resultat av IP innkapsling, kan det brukes over en heterogen nettverk ( et nettverk å koble datamaskiner som kan bestå av en kombinasjon av tilkobling verktøy ) for å løse IP-adresser til data link-adresser.
Oppsummering :
en TCP er en kjerne som opererer på et relativt høyt nivå, IP fungerer på et lavere nivå
2 TCP tilbyr kommunikasjonstjenester på en mellomliggende nivå mellom 1. program og IP, IP innkapsler alle data, og er forbindelsesløs.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------