Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom PCI Express og PCI Express 2.0

PCI Express vanligvis refererer til PCI Express 1. En spesifikasjon, som ble introdusert av Intel i 2004 for å oppfylle kravene i I /O-plattformer, men det gjorde ikke oppfyller båndbredde kravene i berikede grafisk-baserte applikasjoner PCI Express 2 0 ble lansert i 2007 som et opprykk til PCI Express 1 1, med all ny funksjonell. forbedringer. det tilbys også dobbel båndbredde sammenlignet med PCI Express 1. 1. Bortsett fra dette, den per-kjørefelt throughput av PCI Express 2.0 ble også doblet til 500 MB /s, mens i tilfelle av PCI Express 1.1, var det bare 250MB /s.
Sporet formatet som brukes av både PCI Express 1.1 og PCI Express 2.0 er x16 PCIe-spor. Men PCI Express 2.0 sporene er utsatt for å opprettholde opp til maksimalt 150 watt, og PCI Express 1.1 slots kan opprettholde bare 75 watt, hvilket er nøyaktig halvparten av PCIe 2.0 sporet evne. Bortsett fra dette, gjør at PCIe 2.0 standard spilleautomater strøm grenser å endre, for å ta høyde for høyere drevet slots som støtter de nyeste høy ytelse kort.
Den største fordelen med PCI Express 2.0 standard er at det er fullstendig bakoverkompatibel med PCI Express 1. 1. Alle de nyeste grafikkort beregnet for den nyeste versjonen av PCI Express, jeg. e. PCIe 2.0, er helt bakoverkompatibel med de eldre hovedkort med PCI Express-1. X-versjon, ved å utnytte sin tilgjengelig båndbredde. de nyeste hovedkort designet for PCIe 2.0-versjon er også bakoverkompatibel med eldre versjoner av PCI Express 1. x kort. Derfor PCI Express 2.0 standard er inkluderende av PCI Express-1. X, og ikke omvendt.
PCI Express 2.0 standard gir raskere signaler enn de tidligere PCI Express-versjonene, og dermed doble bithastighet fra 2. 5GT /s til 5GT /s. dette viste seg nyttig for applikasjoner med stor båndbredde. Bortsett fra dette, jo raskere signaliserer funksjonen i PCIe 2.0 standarden tillater en smal konfigurasjon gjelder interconnect linker, og dermed spare på kostnadene. for eksempel, bruker PCI Express 1. x 8 linker på en maksimal bithastighet på 2. 5GT /s for å gi en total båndbredde på 4GBytes /s. samme båndbredde oppnås ved PCI Express 2.0 bruker bare 4 linker med en maksimal bithastighet på 5GT /s. Dermed plattformen implementeringen kostnadene reduseres samtidig opprettholde samme ytelse
Oppsummering : 1 PCI Express 1 1 ble introdusert for å oppfylle kravene i i /O-plattformer, og ikke støtte beriket grafikk baserte applikasjoner, mens PCI Express 2.0 støttet begge deler.
2. PCI Express 2.0 tilbudt dobbelt båndbredde sammenlignet med PCI Express 1. 1.
3. Per-kjørefelt throughput av PCI Express 2.0 er 500MB /s, mens det er 250MB /s når det gjelder PCI Express 1. 1.
4. PCI Express 2.0-plasser kan støtte 150 watt, mens PCI Express 1.1 sporene kan opprettholde kun 75 watt.
5. PCI Express 2.0 standard gjør at spilleautomater strøm grenser å endre, mens PCI Express 1. x har ikke denne funksjonen.
6. PCI Express 2 0 standard er inkluderende av alle PCI Express 1 x funksjoner, og ikke omvendt
7 PCI Express 2.0 standard gir raskere signaler enn de tidligere PCI Express-versjoner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------