Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom MYSQL og SQL

MySQL er en relasjonsdatabase management system (eller RDMS ) vil si at det er en database management system basert på relasjonsmodellen. Dette RDMS kjører som en egen server og gir multi-brukeren tilgang til flere databaser samtidig. kildekoden til MySQL er tilgjengelig under vilkårene fastsatt i GNU general Public License, samt en mengde proprietære avtaler. medlemmer av MySQL samfunnet har skapt mange forskjellige grener av RDMS-den mest populære av disse er duskregn og MariaDB. I tillegg til å være prototypen på flere grener, mest fri programvare-prosjekter som må ha en fullverdig database management system (eller DMS ) bruke MySQL.
Structured Query Language ( også kjent som SQL ) er en database språk. Den ble designet spesielt for å behandle data i RDMSs og dens unnfangelse var basert på relasjonsalgebra utvalget av sine evner inkluderer data spørring og oppdatering, skjema opprettelse og endring, og datatilgang kontrollere det. var en av de første språk ved hjelp av RDMS modellen og er absolutt den mest brukte språket for disse relasjonsdatabaser. SQL språket er inndelt i flere språk elementer: klausuler, som er tidvis valgfrie bestanddeler av uttalelser og spørsmål ; uttrykk, som produserer enten skalar verdier eller tabeller som er omfattet av kolonner og rader med data, predikater, som brukes til å spesifisere forhold som er i stand til å vurderes til SQL tre verdsatt logikk (eller 3VL ) boolske sannhet verdier ; spørringer som henter data basert på bestemte spesifikasjoner, og uttalelser, som påvirker de skjemaer og data, eller kan også kontrollere transaksjoner, program flow, forbindelser, økter eller diagnostikk.
MySQL kan bli funnet i mange webapplikasjoner som database komponent i en løsning bunt (eller LAMP ) software stack. Bruken kan sees mye i slike populære nettsteder som Flickr, Facebook, Wikipedia, Google, Nokia, og YouTube. Hver av disse nettstedene bruker MySQL for lagring og logging av brukerdata. koden består av C og C + + språk, og bruker mange ulike system plattformer, inkludert Linux, Mac OS X, og Microsoft Windows. SQL er nå en standard og dens struktur består av mange ulike komponenter. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, SQL Framework, SQL /Foundation, SQL /Bindinger, SQL /CLI ( Call Level Interface ), og SQL /XML ( eller XML relaterte spesifikasjoner )
Summary. :
en MySQL er en RDMS som kjører som en egen server og gir multi-bruker tilgang til flere databaser samtidig, SQL er en database språk utviklet spesielt for å behandle data i RDMSs <. br /> 2 MySQL brukes i flere populære web-applikasjoner som et middel for lagring og logging brukerdata, SQL er en standard som består av flere komponenter, inkludert, men ikke begrenset til, SQL Framework, SQL /CLI, og SQL /XML.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------